Muğla’nın Fethiye ilçesinde CHP’li Belediye tarafından düzenlenmesi planlanan ve 16 sanatçının katılacağı Milyon Fest Fethiye Festivali iptal edildi. Muğla Valiliği'nden yapılan açıklamada "Organizasyonun yapılması kaymakamlığımızca uygun görülmemiştir" denildi.

İptal kararına bir tepki de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Twitter hesabından bir paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, "Valileri uyarıyorum; öyle kafanıza göre gençlerin eğlenmesini yasaklayacaksınız, biz hepimiz de boynumuzu eğeceğiz mi zannediyorsunuz? Yok öyle yağma. Konser yasaklamaya devam ederseniz, milyonları karşınızda bulacaksınız. Şakşakçılık yapmayın, devletin valisi olun. Devletin!" ifadelerini kullandı.

KONSER İPTALLERİ

Organizasyon şirketinin Burhaniye Kaymakamlığı’na 17-21 Ağustos 2022 tarihlerinde planlanan Zeytinli Rock Festivali için yaptığı başvuru uygun görülmemişti.

Sanatçı Apolas Lermi, Temmuz ayında Giresun'da yapılması planlanan konserinin valilik tarafından iptal edildiğini duyurmuştu.

Kocaeli Derince’de Aynur Doğan konserinin iptal edilmesinin ardından, 10-11-12 Haziran 2022 tarihlerinde Kandıra Seyrek Plajı’nda düzenlenecek olan gençlik festivali FullFest, Kocaeli Valiliği tarafından ‘ormanda konaklama yasağı’ gerekçesiyle iptal edilmişti.

Festivalde Isparta’daki konseri iptal edilen Melek Mosso, Sagopa Kajmer, Uzi, Ozbi, Emir Can İğrek, Can Ozan gibi sanatçılar sahne alacaktı.

[old_news_related_template title="Bakan Soylu'dan festival açıklaması ve Kılıçdaroğlu'na tepki" desc="İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, festival iptalleriyle ilgili 'Festival adı altında bir dizi sahtekarın gayrikanuni olarak yapmak istediği hiçbir organizasyona devlet izin vermez' dedi. Soylu, mesajında CHP lideri Kılıçdaroğlu'na da tepki gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/23/iecrop/123-soylu_16_9_1661290653.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/bakan-soyludan-festival-aciklamasi-ve-kilicdarogluna-tepki-7325160/"]