CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkez Balkan Masası koordinasyonunda, Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen "Büyük Taarruzun 100. yılında Büyük Balkan Buluşması" etkinliğine katıldı.



GÜRKAN: 13. CUMHURBAŞKANI KILIÇDAROĞLU OLACAK

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan törende yaptığı konuşmada, “Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin 100. yılında o koltukta yeni bir cumhurbaşkanı oturacak. O cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. cumhurbaşkanı olacak. O tarihte Mustafa Kemal’in kurduğu cumhuriyetin cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturacak cumhurbaşkanının adı da Kemal Kılıçdaroğlu olacak” dedi.

image small

KÜRSÜYE DAVET EDERKEN KULLANDIĞI İFADELER DİKKAT ÇEKTİ

Gürkan, "Sayın cumhurbaşkanım, yüksek teşriflerinizle sizi konuşmanızı yapmak üzere kürsüye arz ederim" diyerek CHP liderini kürsüye davet etti.

Kılıçdaroğlu ise Gürkan'ın konuşmasına, "Sayın belediye başkanımız gayet güzel, dokunaklı bir konuşma yaptı. Türkiye’nin çok zor koşullarda olduğunu ben de biliyorum siz de biliyorsunuz. Ama hayatım boyunca hiç umutsuz olmadım. Bizler bir arada yaşamayı istiyoruz. Ülkede huzur içinde yaşamak istiyoruz" diye yanıt verdi.



"YENİDEN KURTULUŞU BAŞLATMAMIZ LAZIM"

Konuşmasının devamında Kılıçdaroğlu, "Çanakkale Savaşı’ndan 3 yıl sonra bir kişinin iradesi Çanakkale'yi aştı. O savaşan yedi düvel, tek kurşun atmadan Dolmabahçe’nin önünde demirledi. O nedenle diyoruz bir devlet, bir kişiye teslim edilemez" ifadelerini kullandı.

image small

Vatandaşa seslenen Kılıçdaroğlu, "Elinizi vicdanınıza koyarak oy kullanmanızı istiyorum. Türkiye’nin bu bataktan çıkması lazım. Yeniden kurtuluşu başlatmamız lazım. Demokratik yollarla, sandığa giderek, oyumuzu kullanarak cumhuriyetin ikinci yüzyılında cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız" dedi.

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu: Hz. Hüseyin’e ağlayanlardan olup, Yezid gibi davrananlardan da değiliz" desc="İstanbul Küçükçekmece’de düzenlenen Aşura Matem Merasimi’nde konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Hz. Hüseyin’e ağlayıp, kim olursa olsun, kimden yana olursa olsun, hangi inanca mezhebe, etnik kimliğe sahip olursa olsun Yezid gibi davrananlardan değiliz, olmayacağız, olmamalıyız.” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/08/iecrop/kilicdaroglu_16_9_1659955169.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kilicdaroglu-hz-huseyine-aglayanlardan-olup-yezid-gibi-davrananlardan-da-degiliz-7295295/"]

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu öğretmenlere seslendi: Bu sınava girmeyin" desc="CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'Öğretmen kariyer sınavı rencide edici olduğu için daha makul bir çözüm bulmak üzere çağrı yapmıştım. Yanaşmadılar. Öğretmenlere sesleniyorum; bu saygısızlığa katlanmak zorunda değilsiniz, bu sınava girmeyin. Sizleri incitmeyecek çözümü seçimden sonra birlikte (konuşarak) buluruz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/07/iecrop/kk7_16_9_1659891510.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kilicdaroglu-ogretmenlere-seslendi-bu-sinava-girmeyin-7294099/"]