Konya Şehir Hastanesi’nde Hacı Mahmut Akçay, önce Kardiyoloji doktoru Ekrem Karakaya'yı, sonra kendini silahla vurdu. Doktor ve saldırgan hayatını kaybetti. Başka bir hastanede güvenlik görevlisi olarak çalışan saldırganın annesinin ölümünden doktoru sorumlu tuttuğu için saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edildi.

"SAĞLIK PERSONELİNE 'GİDERLERSE GİTSİNLER' DEMENİZİN BEDELİ"

Konuyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, mesajında "Erdoğan gör yarattığın iklimi, utan utan! Beceriksiz bakanını da al, derhal gidin. Şiddeti uygulayanlara sus pus olup, hakkını isteyen sağlık personeline 'giderlerse gitsinler' demenizin bedelidir bu yaşananlar. Onlar kalacak, siz gideceksiniz. Bu şiddet de ya bitecek ya bitecek!" dedi.

"KANUNLAR BU ÜLKEDE ÇALIŞTIĞINDA TEKSAS'TA YAŞAMADIĞINIZI ÖĞRENİRSİNİZ"

Kılıçdaroğlu, yaptığı diğer paylaşımda ise "Bugün bir hekim katledildi. Katil ruhsatlı silah taşıyordu belki ama ruhsatsız silahlarda da artış devasa. Silahlananlara şunu söyleyeyim; bunun bedeli var. Kanunlar bu ülkede çalıştığında, Teksas'ta yaşamadığınızı öğrenirsiniz. Lamı cimi yok, iktidarımızda bunun sonu hapistir" ifadelerini kullandı.

AKŞENER: BÖYLE DEVLET YÖNETİLMEZ

İYİ Parti lideri Meral Akşener, "'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' öğüdüyle inşa edilen devlet geleneğimiz, bugün; ne hastanedeki doktorumuzu, ne ofisindeki avukatımızı, ne de bir kadını koruyamayan beceriksiz bir anlayışa mahkûm durumda. Böyle devlet yönetilmez. Başımız sağ olsun..." mesajını paylaştı.

BABACAN'DAN İKTİDARA: ŞİDDETİ DURDURUN

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Artık ne diyeceğimi bilemiyorum, çok çok üzgünüm. Konya Şehir Hastanesi'nde doktor #ekremkarakaya görevi başında katledildi. Canımızı emanet ettiğimiz doktorlarımızın can güvenliği yok. İktidara sesleniyorum; şiddeti durdurun" ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU: SAĞLIKTA ŞİDDETTEN, SAĞLIKTA VAHŞETE

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yaptığı paylaşımda "Sağlıkta şiddetten, sağlıkta vahşete! Hastane personelinin can güvenliğini sağlayamayan, şiddete karşı önlem ve sorumluluk almayan her makam bu katliamdan sorumludur. #EkremKarakaya" ifadelerine yer verdi.

İNCE: SALDIRGAN KADAR SİZ DE SORUMLUSUNUZ

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise "Konya Şehir Hastanesi'nde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden doktorumuz Ekrem Karakaya'ya Allah'tan rahmet diliyorum. Sen bu ülkenin doktorlarına 'git' dersen, Sağlık Bakanın sağlıkta şiddeti sadece kınamakla yetinirse sonuç bu olur! Saldırgan kadar siz de sorumlusunuz" dedi.

KARAMOLLAOĞLU: DİREK ARTIK SALLANIYOR

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da paylaşımlarda bulundu. Karamollaoğlu, şunları aktardı:

* "Son zamanlarda ne yazık ki şiddet haberlerine daha fazla şahit oluyoruz. Son olarak Konya’da  bir doktor ve poliklinik sekreteri ile İstanbul'da bir avukat silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum.

* Şiddet, pek çok yönden mücadele edilmesi gereken toplumsal bir sorundur. Özellikle son zamanlarda sağlık çalışanlarına yönelen şiddet sağlık sistemimiz için de bir tehdit haline gelmiştir

* Fakat can güvenliği riskiyle mesleklerini icra etmeye gayret eden sağlık çalışanlarının sesi tüm bu olanlara rağmen duyulmuyor.

* Sağlık çalışanları sağlık sistemimizin temel direğidir. Bu direk artık sallanıyor! Hükümet, olan biteni görmezden gelip 'giderlerse gitsinler' diyerek sağlıkçılara rest çekeceğine sorunları çözmek için biran evvel somut adımlar atmalıdır.

* Bilinmelidir ki şiddet sosyal ve ekonomik temelleri olan bir sorundur ve yalnızca kanunlarla bitirilebilecek bir şey değildir.

"CAYDIRICI CEZALAR YALNIZCA ŞİDDETİ ENGELLEYEBİLİR"

* Caydırıcı cezalar yalnızca Şiddeti engelleyebilir. Şiddeti bitirmek istiyorsak şiddeti ortaya çıkaran faktörlere çözüm bulmalıyız.

* Şiddeti ortaya çıkaran faktörler çözülmeden şiddet sorununa çözüm bulmak da mümkün değildir."

İMAMOĞLU: ŞİDDETİ LANETLİYORUM

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da "Bu şiddeti lanetliyorum. Yurdun dört bir yanında gece gündüz cefakarca çalışıyorlar, bir de şiddete uğruyorlar. Konya Şehir Hastanesi'nde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden doktor #EkremKarakaya'ya Allah'tan rahmet; yakınlarına ve sağlık camiasına başsağlığı diliyorum" mesajını paylaştı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Külliye’de kadın muhtarlarla bir araya gelmişti. Erdoğan, burada muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada yurt dışına giden hekimleri eleştirerek “Varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam eder buralarda yola devam ederiz” ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'ın konuşmasının bir bölümü şu şekilde:

– "Bir şey daha çıktı. Hastanelerde şöyle, böyle oluyor vs. Hatalarımız olabilir. Bu devasa şehir hastanelerini yapanlar kimdi? Adeta ülkemizde şu anda hastanesi olmayan ilimiz, ilçemiz var mı? Bunları bizzat takip eden birisiyim.

– Doktorlar az para aldıkları için ayrılıyorlarmış. Samimi konuşuyorum. Dost acı ama gerçeği söyler. Bu hastaneleri inşa eden biziz, doktorları okutan, bu devlet değil mi? Bu devlet sizi okuttu, yetiştirdi, en çok maliyeti yüksek olan da sağlıktır.

– Şimdi az para veriyormuş. Sordum, en az alan 8-9 bin en yüksek 25 bin civarında. Buna rağmen özel sektör çok daha büyük verdiği için kaçıyorlarmış. Açık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam eder buralarda yola devam ederiz. Gerekirse yurt dışından dönmek isteyenleri süratle dahil eder ülkemizi istihdam ederiz."

[old_news_related_template title="Konya'da hastanede dehşet! Önce doktoru sonra kendini vurdu" desc="Konya Şehir Hastanesi’nde bir kişi, önce doktoru sonra kendini silahla vurdu. Doktor ve saldırgan hayatını kaybetti. Başka bir hastanede güvenlik görevlisi olarak çalışan saldırganın annesinin ölümünden doktoru sorumlu tuttuğu için saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/06/iecrop/hastane_16_9_1657111217.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/hastanede-doktoru-vurup-intihara-kalkisti-7235208/"]

[old_news_related_template title="Konya'da doktor Ekrem Karakaya'nın öldürülmesinin ardından sağlık çalışanları iş bırakıyor" desc="Son dönemde sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet bugün de devam etti. Konya Şehir Hastanesi'nde görev yapan Dr. Ekrem Karakaya görevi başında öldürüldü. Türk Tabipleri Birliği (TTB), Konya Şehir Hastanesi'nde Kardiyoloji hekimi Ekrem Karakaya’nın uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesine sert tepki gösterdi. TTB, 7-8 Temmuz tarihlerinde Türkiye genelinde ve tüm sağlık meslek örgütlerinin katılımıyla iş bırakacakların duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/06/iecrop/saglik-sha_16_9_1657119668.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/konyada-doktorun-oldurulmesinin-ardindan-saglikcilar-is-birakiyor-7235651/"]

[old_news_related_template title="Konya'da hastanede doktor katledildi! Sağlık çalışanlarından Konya Valisi'ne tepki" desc="Konya Şehir Hastanesi'nde yaşanan silahlı saldırı olayının ardından hastaneye gelerek bilgi alan Konya Valisi Vahdettin Özkan, sağlık çalışanlarının tepkisiyle karşılaştı. Doktorlar ve hastane personeli Vali Özkan ve beraberindekileri alkışlar eşliğinde yuhalayarak protesto etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/06/iecrop/valii_16_9_1657120288.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/konya-valisine-saglik-calisanlarindan-protesto-7235674/"]