CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi.

Erdoğan'ın "Bürokrasiye demokratik hukuk sınırları dışında söz söyleyenler devletin düşmanıdır" dediğini belirten Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

* "Doğrudur… Zaten ben, bu devletin şerefli evlatlarına 'Kanun dışı emirleri uygulamayın' diye seslenmiştim.

* Senin adına umut verici ama işlerin biraz aksayacak."

İKTİDARA ÇAĞRI: CHP HAZIR, BEKLİYORUZ

Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin NATO'dan çıkmayı önerdiğini belirterek konu hakkında iktidara çağrıda bulundu. Kılıçdaroğlu, şu mesajları paylaştı:

* "Bahçeli de NATO’dan çıkmayı önermiş. NATO, Türkiye için gereklidir ancak iktidar olarak ne kadar samimiler görmek isterim. ABD Yunanistan’ı üslerle doldurdu. Hedefleri net. Türkiye’deki ABD askeri tesislerini kapamayı getirsinler Meclis'e, Kuvayi Milliye ruhuyla destekleyeceğiz.

* Biz neoliberalizme karşı olduğumuz kadar toprağımızda yabancı askere de karşıyız. Gerekeni yapmaya hazırız. Peki siz hazır mısınız iktidar sahipleri? Bu da sizin samimiyetinizin turnusol kağıdı olsun. CHP hazırdır, bekliyoruz."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 25 Mayıs Etik Günü ve Etik Haftası kapsamında düzenlenen 'Etik Eğitimi ve Etik Eğitici Yetiştirilmesi İş Birliği Protokolü İmza Töreni'nde konuşmuştu.

Kamu görevlilerinin etik meselesini konuştukları platformda aynı zamanda kamu görevlilerinin hakkını, hukukunu, onurunu savunmanın da görevleri olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları söylemişti:

* "Buradan açıkça ilan ediyorum; kamu görevlilerimize demokratik hukuk devleti sınırları dışında söz söyleyen herkes, bu devletin de bu milletin de düşmanıdır.

* Çünkü bu çirkefliğin amacı, devleti işleyemez hale getirmek, dolayısıyla milleti hak ettiği hizmetlerden mahrum etmektir.

* Böyle bir rezilliğe, böyle bir kepazeliğe, böyle bir ahlaksızlığa asla izin veremeyiz.

* Kaldı ki bir Cumhurbaşkanı'nın ailesini hedef alarak böyle bir süreci işletmek akıl kârı değildir."

BAHÇELİ, NATO HAKKINDA NELER SÖYLEMİŞTİ?

Bahçeli, 24 Mayıs'ta partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulunmuştu. Bahçeli, toplantıda NATO konusunda şunları söylemişti:

* "Eğer şartlar içinden çıkılmaz hale bürünürse NATO’dan ayrılmak bile alternatif bir tercih olarak gündeme alınmalıdır. NATO’yla var olmadık, NATO’suz da yok olmayız.

* Türkiye 1952 yılından bu tarafa NATO üyesidir. Velakin Türkiye NATO’nun doğudaki karakol ülkesi olarak muamele görmüş, krizlerin, darbelerin, toplumsal ve siyasal çalkantıların tahrik merkezinde hep NATO’nun bulunduğu sürekli gündemi işgal etmiştir.

* Türkiye’nin itirazları ciddiye alınmıyorsa NATO’daki varlığı da ciddiye alınmıyor ve saygı görmüyor demektir. Alsınlar İsveç’i, alsınlar Finlandiya’yı tepe tepe kullansınlar, Rusya’ya karşı yeni bir siper açsınlar.

* İhtiyaç hasıl olursa, gelişmeler başka bir seçenek bırakmazsa, Türkiye’nin, Türk dünyasının ve 57 İslam ülkesinin da içine katılacağı yeni bir güvenlik teşkilatının kurulması mümkündür, belki de en doğrusu budur."

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt: Akıl kârı değil" desc="CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'kaçış planı' açıklamalarına yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ana muhalefet liderinin bürokratları açıkça tehdit ettiğini gördük. Bir Cumhurbaşkanının ailesini hedef alarak böyle bir süreci yönetmek akıl kârı değildir' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/26/iecrop/resimid_182925701_18292570_16_9_1653566463.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/cumhurbaskani-erdogandan-kilicdaroglunun-kacis-plani-aciklamalarina-yanit-7157422/"]

[old_news_related_template title="CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Suçluların telaşı içindeler" desc="CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan ailesinin ABD'ye vakıflar aracılığıyla para kaçırdığı iddiası üzerine, iktidardan peş peşe yapılan açıklamalara dikkat çekti ve İsmet İnönü'nün sözünü hatırlatarak, 'Suçluların telaşı içindeler' dedi. 'Hiç kimsenin yanına kar kalmayacak. Hepsinin burnundan fitil fitil getireceğim' diyen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'a seslenerek, 'Konuşmuyor, başkalarını konuşturuyor. Sen çık konuş! Kendisine teklif ettim. Çık kardeşim! Senin bir sürü televizyonun, yandaşın var. Vallahi tek başıma çıkacağım. Hepiniz toptan gelin oturup konuşalım' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/25/iecrop/c30df309-fe77-4936-81c4-c75939dbd92a_16_9_1653509398.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/chp-genel-baskani-kilicdaroglu-suclularin-telasi-icindeler-7156149/"]