Samsun'da çeşitli ziyaretlerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bafra'da partisine katılan 600 kişiyi temsilen 11 kişiye rozet taktı. 6'lı Masa'nın cumhurbaşkanı adayını hâlâ açıklamaması yönündeki eleştirilere yanıt veren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

BİR HAFTA İÇİNDE KENDİ TOPRAĞIMIZA GETİRECEĞİZ

- Olay bir parti olayı olmayı çoktan aşmış. Olay bir Türkiye olayı. Burada güçlü bir milliyetçi damar olduğunu da biliyorum. Bizim 6 okumuzdan birisinin 'milliyetçilik' olduğunu hiç kimse unutmasın. İlk bir hafta içinde Katar ordusuna verilen Tank-Palet fabrikasını alıp Türk ordusuna vereceğiz. Bizim milliyetçiliğimiz onlarınki gibi değil. Bütün askeri hastaneleri açacağız. Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırdılar. Bir hafta içinde kendi toprağımıza getireceğiz.

BUNLARIN HEPSİ HİKAYE

- Bir "Millet Masası" kurduk ama sayı altı kişi. Altımız ortak hareket ediyoruz. Altı lider bir araya geldik. Zaman zaman gazetelerde, iktidar kanadının televizyon kanallarında "O bunu söyledi, bu bunu söyledi, masa dağıldı" diyorlar. Bunların hepsi hikaye.

KOMİSYONLAR KURACAĞIZ

- Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları biliyoruz. Türkiye’yi bu badireden çıkarmak zorundayız. Bize "Niçin cumhurbaşkanı adayınızı açıklamıyorsunuz?" diyorlar. Önce biz hangi konularda görüş birliğine vardık, bunun üstüne konuşmamız lazım. Birliktelikte ne yapacağız, neler yapılacak, hangi komisyonları kuracağız önce bunları tespit edeceğiz. Ardından cumhurbaşkanı adayımızı seçeceğiz ve kamuoyuna duyuracağız. 13'üncü cumhurbaşkanı, Millet İttifakı'nın seçtiği cumhurbaşkanı adayı olacak.

[old_news_related_template title="Meral Akşener: Kimse bu kadar ahmak olamaz" desc="İYİ Parti lideri Meral Akşener, okulların açılmasına kısa bir süre kala, sürekli değişen eğitim sistemiyle ilgili konuştu. AKP döneminde eğitime olan güvenin ortadan kalktığını belirten Akşener, 'Bunun bilerek yapıldığına inananlardanım... Kimse bu kadar ahmak olamaz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/31/iecrop/depophotos_17643118_16_9_1661945028.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/egitim/son-dakika-meral-aksener-kimse-bu-kadar-ahmak-olamaz-7339056/"]