Beklenen kar yağışı yurdu sardı, birçok şehir beyaza büründü, İstanbul dahil bazı şehirlerde eğitime ara verildi. Meteoroloji'nin kar uyarıları sürerken yurdu saran kar yağışının kaç gün süreceği de merak konusu oldu. Meteoroloji'nin ve küresel tahmin sistemlerinin raporlarına göre 5 gün boyunca kar yağışı etkili olacak ancak soğuk hava ay sonuna kadar sürecek.

MEVSİM NORMALLERİNE DÖNÜŞ UZUN SÜRECEK

Tahminlere göre hava sıcaklıklarının mevsim normallerine dönmesi ay sonunu bulacak. Uzun vadeli raporlarda ay sonuna kadar aralıklarla kar yağışının görülebileceği tahmin ediliyor.

KARADENİZ'DEN GELEN KÜTLELER İSTANBUL'U ETKİLEYECEK

İstanbul ve çevresinde de kuvvetli olması beklenen kar yağışı gelecek haftanın başına kadar aralıklarla sürecek. Karadeniz üzerinden gelen kütleler İstanbul'u "deniz etkisi kar yağışı" diye tabir edilen 'DEK'lerle vuracak. DEK bantlarının şehri etkilediği anlarda yoğun kar yağışı görülecek.



YENİ HAFTA ORTASINDA SICAKLIKLAR ARTIŞA GEÇECEK

Yeni hafta ortasında hava sıcaklıklarının yükselişe geçmesi beklense de genel sıcaklık değerleri mevsim normallerinin altında kalacak. Türkiye son yılların en soğuk mart ayını yaşamış olacak.

[old_news_related_template title="Beklenen kar geldi" desc="Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul'da etkili olması beklenen kar yağışı, sabahın erken saatlerinde Silivri ve Beylikdüzü'nde başladı. Kar yağışı sebebiyle birçok önlem alınırken, eğitime de ara verildi. Kente girmek isteyen TIR ve kamyonlar ise Silivri'de durdurularak parklara yönlendirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/10/iecrop/d6462101-e1e5-435a-9ad8-fb0639fdfcf9_16_9_1646899125.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/istanbulda-beklenen-kar-yagisi-basladi-2-7000760/"]