İstanbul’un Anadolu Yakası’nın son yeşil alanlarından Validebağ Korusu’nda AKP’li Üsküdar Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) arasında geçtiğimiz senenin eylül ayında ‘kaçak hafriyat’ gerilimi yaşanmıştı.

İBB, kaçak hafriyat toprağı döküldüğünü belirterek ilçe belediyesine tespit ve cezai işlem uygulamıştı. Üsküdar Belediyesi de İBB'nin uygulamasını yargıya taşımıştı. AKP'li belediyenin İBB’ye açtığı davada yeni bir gelişme yaşandı.

"MAHKEME HAKLILIĞIMIZI TEYİT ETTİ"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, “İlçe belediyesinin İBB’ye açmış olduğu davada, mahkeme haklılığımızı teyit ederek davayı reddetti” açıklamasında bulundu.

Akgün, “Sözün özü, Koru’ya ekolojik dengeyi bozacak, izinsiz müdahale edilemez!” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="İBB, Kadıköy ve Üsküdar’daki kaçak büfeleri yıktı" desc="İstanbul’un sahillerini kaçak yapılardan arındırıyor. Üsküdar Salacak ile Kadıköy sahillerindeki kaçak büfelerin yıkımı tamamlandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/23/iecrop/kacak_16_9_1655972755.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/ibb-kadikoy-ve-uskudardaki-kacak-bufeleri-yikti-7210024/"]