Mardin'in Derik ilçesinde freni boşalan gübre yüklü TIR'ın 2 araca çarparak devrildiği kazanın ardından, yaralılara müdahale eden kalabalığın arasına bir süre sonra gübre yüklü başka bir TIR daldı. 1 polisin şehit olduğu iki kazada toplam 20 kişi yaşamını yitirdi, 26 kişi de yaralandı.

2 TIR ŞOFÖRÜ TUTUKLANDI

Katliam gibi kaza sonrasında soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınan iki TIR şoförü emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan iki şoför tutuklandı.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

TIR sürücülerinden U.G.'nin ifadesinde, "Rampadan inerken yavaş yavaş frene bastım. Ancak frenlerinin tutmadığını fark ettiğimde iyice frene asıldım. Ancak araç hızını kesmeyerek aksine daha da hızlanmaya başladı. Dörtlüleri yakarak kornaya uzun uzun bastım. Önüme çıkan araçlara çarpmamak için aracın direksiyonun sağa kırdım. Ondan sonra devrildim. Bazı vatandaşların beni araçtan çıkarmaya çalıştıklarını hatırlıyorum" dedi.

Umut G. ifadesinde aracın bakımını bir ay önce yaptırdığını ve yüklediği gübrenin 27 ton olduğunu söyledi. DHA

[old_news_related_template title="Mardin'deki kazada şehit olan polis, son yolculuğa uğurlandı" desc="Mardin'in Derik ilçesinde, 20 kişinin öldüğü ve 26 kişinin yaralandığı TIR kazasında şehit olan polis memuru Yahya Erginin (33) cenazesi, memleketi Çanakkale'nin Ezine ilçesinde toprağa verildi. Şehit polisin Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinden 1 hafta önce Mardin'e tayin olduğu öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/21/iecrop/cenaze2_16_9_1661086919.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/mardindeki-kazada-sehit-olan-polis-son-yolculuga-ugurlandi-7320643/"]

[old_news_related_template title="Süleyman Soylu: Hesabını sorarız" desc="İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin'in Derik ilçesindeki kazaya ilişkin, 'Şoförlerin ikisi gözaltında. Biz, milletimizin bize olan itimadına helal getiremeyiz. Kimin ihmali varsa hesabını sorarız. Sormak da zorundayız' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/21/iecrop/suleyman_16_9_1661092694.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/suleyman-soylu-hesabini-sorariz-7320719/"]