Marmaris'te 5 gün önce başlayan orman yangınının şüphelisi olarak Marmaris Adliyesi'nde tutuklanan Sacit Ayhan'ın babası Kadir Ayhan açıklama yaptı. Kadir Ayhan yaptığı konuşmada şunları söyledi:

* "Oğlum sürekli yanımda kalır. Biz denizden ekmek yiyoruz. O gün çok dalga fırtına vardı, açılamadık. 08.30'a kadar bekledik.

* Daha sonra Değirmenyanı'nda patoz işi olduğunu söyleyerek yanımdan ayrıldı. Günübirlikle gider gelirdi, balık satardı.



"ARAMIZDA TARTIŞMA ÇIKMADI"

* Aramızda tartışma çıkmadı, arazi mevzusu da yok. Neden böyle bir şey söyledi, bilmiyorum.

* Benim Marmaris'te bir karış toprağım yok. Denizi çok sever, dalış yapardı hep.

* Ben ilk duyduğumda şoka girdim, hâlâ inanamıyorum. Böyle bir şeyi yapacak insan değil.



"KEŞKE KENDİNİ ÖLDÜRSEYDİ BU DAĞLARI YAKMASAYDI"

* Keşke kendini öldürseydi bu dağları yakmasaydı. Bu canlıların suçu, günahı yok. Kendini öldür, hiç olmazsa insanları öldürme, herkesi öldürdü.

* Bir baba olarak evlada mı üzüleyim, ciğerimiz yandığı için ormanlara mı üzüleyim, perişanım. Onun da benim de kimsem yok, ikimiz de ayaklarımızın üzerinde duruyoruz.

* Ben de eşimden ayrıldım, o da ayrıldı ve 3 çocuğu var. Çok söyledim, 'oğlum bırak bu içkiyi' dedim. Kendini de yaktı, beni de yaktı.

* Torunum aradı, 'inanamıyorum dede babamın böyle bir şey yaptığına' dedi. Türkiye'deki tüm insanlardan, devlet büyüklerinden, köylülerimden çok özür dilerim." DHA

[old_news_related_template title="Marmaris yangınının kundaklayıcısı Sacit Ayhan'ın babası feryat etti" desc="Muğla’nın Marmaris ilçesinde 4 gün önce başlayan orman yangınının şüphelisi olarak tutuklanan Sacit Ayhan’ın babası Kadir Ayhan, 'Keşke kendini yaksaydı da ormanları yakmasaydı' diye feryat etti. Öte yandan Sacit Ayhan'la ilgili yeni bir detay daha ortaya çıktı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/24/iecrop/babasi_16_9_1656097061.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/marmaris-yangininin-kundaklayicisi-sacit-ayhanin-babasi-feryat-etti-7213368/"]