TBMM bütçesi görüşmelerinde gergin anlar... CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İçişleri Bakanı Soylu’nun "10 bin dolar rüşvet" iddiasının tüm vekilleri itham altında bıraktığını söyleyince AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora laf attı.

Altay da, “Sen utanmıyor musun? Belki de 10 bin dolar alan vekil sensin, asabımı bozma Salih, beni azdırma terbiyesizi atın dışarı” diye bağırdı.

CHP’li Altay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a da, “Meclis Başkanı vekillerin onurunu korumak sizin göreviniz. 10 bin dolar rüşvet olan milletvekili kimdir? Bu yaşayan tüm milletvekillerini itham altında tutuyor. Bunu iddia eden maalesef ülkenin İçişleri Bakanıdır” dedi.

"SÖZÜMÜ GERİ ALIYORUM"

Altay, AKP’li Salih Cora laf atınca “Bir dur ya, laf istiyorsan ben de atarım. Sen utanmıyor musun? Belki de 10 bin dolar alan vekil sensin” diye karşılık verdi. Cora’nın “Sen utan,terbiyesizlik yapma” sözlerine de Altay, “Terbiyesiz sensin, terbiyesizi atın dışarı. Asabımı bozma Salih beni azdırma” dedi.

Tartışma devam ederken CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, elindeki pet şişeyi Cora’ya atmak istedi, ancak vazgeçti. Daha sonra söz alan AKP’li Cora, “Ortam gerildi, hakaret sözleri için ağzımdan çıkanlardan dolayı üzgünüm, sözümü geri alıyorum” dedi. Altay da “Ben de kullanmamam gereken sözleri geri alıyorum” diyerek tartışmaya noktaya koydu.

7 LİRALIK BORU

CHP’li Altay, Sayıştay’ın tespit ettiği bir skandalı da anlattı ve “Sayıştay, Karayolları raporunu Meclis’e gönderdi. 110 metre kablo muhafaza borusu yaklaşık 315 katına yaptırıldı. Birim fiyatı 7 lira 94 kuruş, 2 bin 500 liradan ödeme yapılmış. Ey Meclis, ey vekiller bir metre için 7 lira yerine 2 bin 500 lira ödenmiş. Bunun hesabını soramıyorsak hepimiz Meclis’i terk edelim, kapatalım.” dedi.

Altay, Merkez Bankası Başkanının Meclis’i yok saydığını da belirterek, “Merkez Bankası, yasaya göre Meclis’e hesap vermesi gerekir, vermiyor. Kur korumalı mevduata kaç lira ödendi açıklamıyor. O Merkez Bankası Başkanı Genel Kurula gelecek, öyle mi? Onu Genel Kurula sokmayız. TBMM’den özür dilemeden, Genel Kurula giremez, nokta” diye konuştu.

[old_news_related_template title="Bütçe görüşmeleri tartışmalı başladı: Meclis'e 20 milyonluk arabayla niye geldin?" desc="TBMM’ye sunulan 2023 yılı bütçe görüşmelerine muhalefet milletvekillerinin eleştirileri damga vurdu. CHP’li milletvekilleri görüşmeye ‘Zengini abat eden, emekçiyi berbat eden bütçe’ dövizlerle görüşmelere katıldı. HDP’li vekil Garo Paylan ise görüşmelere katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a  “20 milyon liralık arabayla Meclis’e niye geliyorsunuz. Siz saraydasınız bilmezsiniz ama en düşük kira 5 bin lira' diyerek tepki gösterdi. Görüşmede milletvekillerinin telefonla görüntü alması da tartışma konusu oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/26/iecrop/araba_16_9_1666789076.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/butce-gorusmeleri-tartismali-basladi-meclise-20-milyonluk-arabayla-niye-geldin-7442237/"]

[old_news_related_template title="Fezlekeler milletvekili sayısının 3 misli oldu" desc="TBMM Başkanı Mustafa Şentop, milletvekilleriyle ilgili dokunulmazlık fezlekelerinin sayısının bin 700’ü geçerek rekora ulaştığını açıkladı. Meclis'te 579 milletvekili bulunuyor..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/27/iecrop/depophotos_17704453_16_9_1666864195.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/fezlekeler-milletvekili-sayisinin-3-misli-oldu-7444589/"]