İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyareti ve partililerle buluşmak için Bandırma’ya geldi. Akşener, Hacı Keşfettin Caddesi’nde kendisini bekleyenlere seslendi.

Akşener, şöyle konuştu:

*Esnaf ziyaretlerimde 92 puan alıp atanamayan gençleri gördüm. Onlar adına ağlayan anneler gördüm bu dükkanların içinde.

*Gebe ineğini gözyaşları içinde kesime gönderen besiciler gördüm. Tarlasına nisan ayında ektiklerine atması gereken gübreyi atamadığı için kara kara düşünüp, gözünden yaş akıtan çiftçi gördüm.



*Süt üreticisinin süt ineklerini sürekli zarar ettiği için kesime gönderdiğini gördüm.

*Akşama ne pişireceğini kara kara düşünen anneler gördüm. Bu ülkede harami bir düzen var.

*Helal oylarınızla, demokrasiyle sandıkta bu harami düzeni inşallah yıkacağız. Çaldırtmayıp, çalmayacaksınız. İsraf etmeyeceksiniz. Kaynakları verimli kullanacaksınız. Türkiye’nin imkanları büyük.

*Bu ülkenin harika insanları var, muhteşem gençleri var. O gençlerin önünü umudu koyacaksınız. İstihdamı yaratacaksınız. Bunlar yapılırsa Türkiye’nin çözülemeyecek problemi yok.

*Birlikte el ele verip bu karanlık düzeni değiştireceğiz ve seçmenin velinimet olduğunu göstereceğiz. Konuşmanın ardından Akşener, esnaf ziyaretlerinde bulundu.

"ANKAPARK DİYE BİR UCUBE GEZDİK"


"Bir ülke bu kadar mı soyulur?" diye soran Akşener, şu ifadeleri kullandı:

*24 milyar lira Türk Telekom'dan alındı. Sizin vergilerinizle alındı, gidildi Hariri'nin cebine konuldu.

*Hariri kim, Sayın Erdoğan'ın aile dostu. Biliyorsunuz aile dostlarına mahcup olunmaz. Size mahcup olmak hiç umurlarında değil.

*Bunun cevabını vereceksiniz, vermelisiniz. 24 milyar lira ile neler olur? Gençlerin KYK borçları silinir, nisan ayında gübre atamayan tüm çiftçilerin gübreleri ücretsiz verilebilirdi.

*Geçen hafta pazar günü Sayın Mansur Yavaş’la beraber Ankapark diye bir ucube gezdik. Tam 14 milyar lira harcanmış. 24 ile toplayın. 38 milyar lira ile bu ülkede neler yapılmazdı.

*Bu ülkede çiftçinin mazotu, gübresi, ilacı ile hayvancının yemi sübvanse edilebilirdi. Onlara nakit olarak yardım yapılıp, üretim yapmaları sağlanabilirdi.

*Çocuklarımız büyükşehirlerde aç. Devlet okullarında okuyan, ilkokul birden lise son sınıfa kadar olan çocuklarımızın sabah kahvaltısı ile öğle yemeği verilebilirdi.

Binlerce kadınımıza, kooperatifimize ve üreticimize katkıda bulunabilirdi. Kadınlara iş imkanı sağlayabilirdik.

[old_news_related_template title="Meral Akşener: Türkiye asgari ücrete mahkum olmuş" desc="İYİ Parti lideri Meral Akşener,' Türkiye asgari ücrete mahkum olmuş. Ev kadınlarının hali perişan. Hayvan yetiştiricilerinin inanılmaz hikâyeleri var. Mesela Kayseri'de gözleri yaşlı bir arkadaş seslendi: 'Abla ben mallarıma oruç tutmayı öğrettim' dedi. Yem o kadar pahalı ki aralıklı veriyor' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/28/iecrop/4c273809-cb26-48b6-b93d-a71f7dc756f6-1_16_9_1659008569.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/meral-aksener-turkiye-asgari-ucrete-mahkum-olmus-7274818/"]