Meteoroloji tarafından yayınlanan hava durumu verilerine göre özellikle yurdun kuzeybatı kesimleri bugünden itibaren günlerce sağanak yağışların etkisi altında olacak.

Yağışların kendini gösterdiği şehirlerde hava sıcaklıkları 4-5 derece düşecek, sağanak yağış hafta sonuna kadar sürecek. İstanbul önümüzdeki 5 gün boyunca aralıklarla sağanak yağışın etki alanında olacak. Eylül ayının ilk haftasından itibaren sıcaklıklarda hissedilir düşüşler yaşanacak.



BİRÇOK ŞEHİR İÇİN YAĞIŞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Tekirdağ, Kırklareli, Eskişehir, Bolu ve Karabük çevreleri ile Çanakkale'nin doğu kesimleri ve Eskişehir'in batı ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıkların yurt genelinde mevsim normallerinin 2-5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

[old_news_related_template title="Bursa'da ceviz büyüklüğünde dolu yağdı" desc="Bursa'da ceviz büyüklüğündeki dolu yağışını görenler şaşkına döndü. Araç sahipleri ise evlerinden getirdikleri battaniyeler ile araçlarını doludan korumaya çalıştı. Kütahya'da da dolu yağışı etkili oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/24/iecrop/dolu_16_9_1661349559.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/bursada-ceviz-buyuklugunde-dolu-yagdi-7326547/"]

[old_news_related_template title="Otobüsü su bastı, yolcular panikle kaçıştı" desc="İstanbul’da etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Üsküdar’da etkili olan yağış sonrası içi yolcu olan İETT otobüsünü sel bastı. O anlarda panikle kaçışan yolcular cep telefonu kamerasına yansıdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/15/iecrop/3-3_16_9_1660557666.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/otobusu-su-basti-yolcular-kacisti-7309076/"]