Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre; 23.01.2022 Pazar günü ilk saatlerden itibaren Yalova, Sakarya, Bursa ve Kocaeli çevrelerinde aralıklı ve yerel kuvvetli (10-20 cm), yüksek kesimler başta olmak üzere yer yer yoğun (20 cm üzeri) kar yağışı bekleniyor.

Yoğun kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

KARADENİZ'DE YAĞIŞ VE ÇIĞ UYARISI

Karadeniz'de ise 23.01.2022 Pazar günü Tokat ve Amasya ile Ordu'nun 200 m üzeri yüksek kesimlerinde yoğun (20 cm uzeri) kar yağışı bekleniyor.

Yoğun kar yağışlarıyla birlikte karayolları ve geçitler başta olmak üzere kuvvetli buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, tipi, yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarda çığ gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

İSTANBUL İÇİN YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: BU GECE BAŞLIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul için tahmininde ise, bu gece (Cumartesi) saatlerinden itibaren İstanbul'un kuzeyinden başlayarak etkisini arttırması beklenen kar yağışlarının, zamanla il genelinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması beklendiği bildirildi. Zaman zaman gök gürültülü kar sağanağı şeklinde etkili olması beklenen kar yağışlarıylla birlikte yarın akşam saatlerine kadar güney sahillerde yer yer 2-5 cm, iç ve kuzey kesimlerde 6-20 cm yeni kar örtüsü beklenmektedir. Kuvvetli kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

BİR UYARI DA VALİLİKTEN

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile İstanbulluları yoğun kar yağışı için uyardı.

Yerlikaya paylaşımında, “Meteoroloji Bölge Müdürümüzün verdiği bilgilere göre İstanbul’da bu gece kuvvetli kar ve gök gürültülü kar sağanağı, yarın (Pazar) akşam saatlerine kadar yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, don, buzlanma gibi olumsuzluklara karşı tedbiri elden bırakmayalım” ifadelerine yer verdi.

[old_news_related_template title="Karbonmonoksit gazından ölen çiftle ilgili kahreden detay" desc="Mardin'in Kızıltepe ilçesinde karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybeden 5 çocuklu çiftle ilgili kahreden detaylar ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/22/iecrop/morg_16_9_1642860910.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/karbonmonoksit-gazindan-olen-ciftle-ilgili-kahreden-detay-6905474/"]