Olaylar, Balkat Köyü’ndeki bir değirmenin ruhsatının bulunmadığı gerekçesiyle Harran Belediyesi tarafından kapatılmasıyla başladı. Kararın siyasi olduğunu savunan köylüler Harran–Şanlıurfa Karayolu’nu lastik yakarak ulaşıma kapattı.

Yoldan geçen araçların da geçişine izin vermeyen eylemciler, Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz’un olay yerine gelmesini isteyerek, “Fabrikanın ruhsatıyla ilgili bir sorun yok. Belediye Başkanı değirmen sahibi ve çevresinin kendisine muhalif olması nedeniyle kapatma kararını aldı. Bu hukuksuzluk” diye konuştu.

Bir süre süren eylem polis ve Jandarma’nın olay yerine gelip, lastiklerin söndürülmesi ve yolun ulaşıma açılmasıyla sona erdi. Harran Belediyesi yetkilileri ise fabrikanın çalışma ruhsatının bulunmadığı gerekçesiyle kapatıldığını savundu.

[old_news_related_template title="AKP'li belediye, iş makineleriyle köpekleri gömerken görüntülendi: Zehirlenerek katledildi iddiası" desc="Afyonkarahisar’da AKP’li Sultandağı Belediyesi'nin köpekleri zehirli iğnelerle öldürdüğü iddia edildi. Gönüllü olarak baktığı köpeklerden birisinin zehirli iğneyle öldürüldüğünü söyleyen bir hayvansever, köpeğin cansız bedeninin AKP’li belediye personeli tarafından toprağa gömüldüğü anları kayıt altına aldı. Kayıt sırasında AKP’li belediye personeli vatandaşın üzerine yürüyerek görüntü almasına engel oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/12/iecrop/makine-iha3_16_9_1642004134.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/akpli-belediye-is-makineleriyle-kopekleri-gomerken-goruntulendi-zehirlenerek-katledildi-iddiasi-6884460/"]