Milli İstihbarat Teşkilatı, Musul yakınlarındaki Sincar ilçesinin Sinun kasabasında Suriye ve Kandil’den gelen bazı üst düzey teröristlerin toplantı yapacağı bilgisine ulaştı. Burada, Şengal Demokratik Özerk Meclisi adını verdikleri binada, toplantı için bir araya gelen gruba MİT, 15 Haziran’da operasyon gerçekleştirdi.

SİHA'YLA NOKTA OPERASYONU

SİHA ile gerçekleştirilen nokta operasyonda 6 terörist öldürülürken, 10’dan fazla terörist de yaralı olarak Musul’daki hastanelere kaldırıldı. Öldürülen teröristlerden birinin sözde Özerk Meclis Yürütme Konseyi üyesi İbrahim Derviş olduğu belirlendi.

Terörist elebaşı Derviş, Ezidilerin yaşadığı Sincar’da aynı zamanda PKK’nın buradaki silahlı yapılanması olan YBŞ’nin de başındaki isimlerden biriydi. Derviş’in de öldürülmesiyle birlikte son iki yılda Sincar’da 8 üst düzey isim MİT’in anlık istihbarata dayalı operasyonuyla öldürüldü.

Suriye üzerinden Irak’a geçişlerin sağlandığı ikmal yolu olarak da bilinen Sincar, terör örgütü PKK’nın 7 yıldan beri işgali altında bulunuyor. Kandil Dağı başta olmak üzere Irak’ın kuzeyindeki terör faaliyetlerinin yürütüldüğü farklı alanlara lojistik, silah ve insan aktarımı, bu bölgeden yapılıyor.

[old_news_related_template title="PKK'nın üst düzey yöneticisi öldürüldü" desc="PKK'nın üst düzey yöneticilerinden 'Raperin' kod adlı Delal Azizoğlu, MİT'in Irak'ın kuzeyinde düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/24/iecrop/aat_16_9_1656057605.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/son-dakika-mitten-kuzey-irakta-pkkya-operasyon-7212034/"]