Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, orman yangınlarına önlem alınmamasına ilişkin iktidara eleştirilerde bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçaktan Marmaris yangınını izlediği fotoğrafla birlikte, geçtiğimiz sene Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Erdoğan'ın uçakta yangın bölgesini izlediği fotoğrafı yan yana paylaşan İnce, "Marmaris yanıyor! Aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp, farklı sonuçlar beklemek deliliktir" ifadelerini kullandı.

İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

* "Bu öyle bir deliliktir ki; ormandaki yangını helikopterden, mutfaktaki yangını saraydan izletir. Bu ülkenin tek kurtuluşu Erdoğan’ın gitmesidir. Net!"

Geçtiğimiz seneki orman yangınları nedeniyle eleştirilerin hedefi olan Pakdemirli, mart ayında görevinden istifa etmişti.



[old_news_related_template title="Yangın bölgesine giden Kılıçdaroğlu'ndan iktidara tepki: 'Verin görevi biz yapalım'" desc="Yangın bölgesi Marmaris'te açıklamalarda bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'Buraya özellikle geldim. Bir yönetimin beceriksizliğini bütün dünya görsün diye geldim. Beşli çeteye gelince 10 dakikada ihale biter. Yahu peki bu ihale hangi gerekçeyle bitmiyor? Paramız yoksa çıkın deyin ki, 'Paramız yok, ihaleyi bitiremedik'. Verin görevi biz yapalım' diye seslendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/22/iecrop/kilicdaroglu-1_16_9_1655920577.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kilicdaroglundan-iktidara-prens-selman-ve-yangin-tepkisi-bunlarin-yatacak-yeri-yok-7209079/"]