Yunanistan medyasının bugün manşetlerine taşıdığı haberde, terör örgütü PKK'nın tutuklu lideri Abdullah Öcalan’ın 1998 yılında Yunanistan'a gelişi, sığınma başvurusu ve Kenya'da Şubat 1999'da Türk makamlarınca yakalanmasına odaklanan olayları anlatan bir yazı ile Yunanistan'a karşı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde temyiz başvurusunda bulunduğu belirtildi.

YUNANİSTAN VATANDAŞI OLMAK İSTEMİŞ

Protothema gazetesinde yer alan habere göre avukatları aracılığıyla geçen ay yaptığı başvuruda Öcalan, Yunanistan'da kaldığı süre boyunca kendisine yöneltilen eylemlerin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı olduğunu iddia etti.

Haberde ayrıca  Öcalan, iadesinin bu sözleşmenin birçok maddesini ihlal ettiğini, Yunanistan'a yaptığı iltica başvurusunun incelenmediğini ve hiçbir yasal dayanak olmaksızın gözaltına alındığını ve Yunanistan'da haklarını aramasına fırsat verilmediğini öne sürdü.

Haberde, AİHM'in Yunanistan hükümeti ve Öcalan’ın görüşlerini mahkemeye sunması için 12 hafta süre verdiği aktarıldı. Mahkemenin 2023 yılında kararını açıklayacağı tahmin edilirken, duruşma talep edilmesinin de olasılıklar arasında olduğu belirtildi.

[old_news_related_template title="PKK elebaşı Öcalan’ı 8 ay sorgulayan Albay Hasan Atilla Uğur, SÖZCÜ’ye konuştu: Çözüm sürecinde şehit anneleri kan ağladı" desc="" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/29/iecrop/ruhat-mengi_16_9_1667077189.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarlar/ruhat-mengi/pkk-elebasi-ocalani-8-ay-sorgulayan-albay-hasan-atilla-ugur-sozcuye-konustu-cozum-surecinde-sehit-anneleri-kan-agladi-7449535/"]