Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent Mahallesi’ndeki 4 yıldızlı Middle Town ve Palmet Bodrum otellerine rezervasyon yaptırarak bugün giriş yapmak isteyen yaklaşık 300 turist sokakta kaldı. Öğle saatlerinde otele gelen ancak otelin zabıta ve polisler tarafından mühürleneceği için odalarına alınmayan turistler şok geçirdi.



SAATLERDİR OTELİN ÖNÜNDE BEKLEDİLER

Otelin kapısında bavulları ile yaklaşık 5-6 saat bekleyen ve aralarında Türk, Rus, Ukrayna ve Danimarkalı turistlerin olduğu grup ile otel yöneticileri arasında sert tartışmalar çıktı. Arkadaşları ile tatile gelen Oksana Aksoy üç gün için 4 bin TL ödediğini belirterek “Sabah saatlerinde otele geldik ancak odalara alınmadık, saatlerdir burada bekliyoruz, ne olacağı belli değil acenteler bizi otellere götürecek ama nasıl bir yere gideceğimizi bilmiyoruz, paramızı geri ödemelerini istedik, kabul etmediler, büyük ihtimalle davalık olacağız” dedi.



OTELİN EKSİK EVRAK NEDENİYLE ÇALIŞAMAYACAĞI BELİRTİLDİ

Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün ÇED raporu olmadığı gerekçesiyle, Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesi’nin ise eksik evrak nedeniyle mühürleme kararı aldığı ve otel yöneticilerine haftalar önceden turist kabul edemeyeceklerine dair tebliğ edilmesine rağmen, otele müşteri kabul edilmesi ile yasal işlem yapıldığı belirtildi.

Bazı turistler taksilerle bazı turistler ise acentelerin temin ettiği otobüslerle başka otellere gönderildi. 43 derece sıcak altında bekleyen turistler ise internetten rezervasyon yaptırmanın işkencesini çektiklerini belirterek tepki gösterdiler.

"AÇIKLAMA YAPACAK DURUMDA DEĞİLİZ"

Otel yöneticileri ise basın mensuplarına açıklama yapmayacaklarını belirterek “Zaten zor durumdayız neyin açıklamasını yapacağız, şu anda turistlerin sorununu çözmeye çalışıyoruz” demekle yetindiler. Polis ve zabıta ekipleri turistlerin oteli boşaltmasının ardından oteli mühürledi.