Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Gaziantep temaslarından sonra gittiği Kahramanmaraş’ta esnaf gezisinde bulunarak vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın Karkamış’taki ziyaretleri sırasında meydana gelen olaylara yönelik açıklamasına değinen Özdağ şunları söyledi:

* “Dün Gaziantep’te bazı temaslar yaptık. Bu temaslar çerçevesinde Karkamış’ı ziyaret ettik. Biraz önce Recep Tayyip Erdoğan’ın, AKP Genel Başkanı’nın bizim bu ziyaretimizle ilgili bir açıklamasını dinledim. Doğrusu bu açıklama beni hiç şaşırtmadı. 20 seneden beri Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı yapmasına rağmen hâlâ doğru, dürüst istihbarat almadığını görüyorum.

* Zaten doğru dürüst istihbarat alsaydı 15 Temmuz darbesi olmazdı. Zaten doğru dürüst istihbarat alsaydı PKK ile müzakereler sırasında PKK’lıların yurt dışına çıktığını zannetmez, MGK toplantısında Jandarma Genel Komutanı, PKK’lıların yurt dışına çıkmadığı bilgisini verdiği zaman da hayretle dönüp, ‘Ya gerçekten çıkmıyorlar mı?’ diye MGK üyelerine sormazdın.”



"BİRİ FETÖ’DEN ATILMA, İKİSİ AKP İLİNTİLİ"

Konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’a, “Bak Recep Tayyip Bey” diye seslenen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ şunları söyledi:

* “Senin Karkamış sınırındaki aldığın olaylarla ilgili aldığın istihbarattan benim istihbaratım MGK toplantısıyla ilgili daha iyi. Şimdi sana verilen istihbarattaki yanlışları söyleyeyim. Halk bizi protesto etmedi. 3 tane provokatör protesto etti.

* Bunlardan bir tanesi FETÖ’den, Hatay’da görev yaparken görevden atılmış bir eski komiser. İkin tanesi de AK Parti ile ilintili arkadaşlar. Bu provokatör arkadaşlar bağırıp çağırınca şimdi ikinci yanlışına giriyorum. Biz hiçbir yere kaçmadık. Hele senin söylediğin gibi bir dükkâna da sığınmadık. Biz o dükkana o provokatörlerin ne söylediğini dinlemeye davet üzerine gittik.”

PARTİCİK YANITI

Özdağ, Erdoğan’ın Zafer Partisi ile ilgili ‘particik’ benzetmesine de yanıt verdiği açıklamasının devamında ise şu ifadeleri kullandı:

* Bizden bir de particik diye bahsetmişsin. Doğrusu bahsettiğin gemiciklerin ne kadar küçük olduğunu düşündüğümüzde sen particik dediğine göre, önüne gelen anketlerden Zafer Partisi’nin gelmiş olduğu noktanın seni incittiğini görüyoruz. Ha üstelik, bak bu sığınma noktasına gelince. Hani dükkana sığınmışız demişsin ya. Biz hiçbir zaman hiçbir yere sığınmayız. Ama, ben İçişleri Bakanlığı’na yürüdüğüm zaman, İçişleri Bakanlığı’ndan dışarıya çıkamayan bir İçişleri Bakanı var.

* Hâlâ görevde. Benim kendisine karşı Anayasa’yı savunduğum ama senin görevden alamadığın bir içişleri bakanı. Özetle, bu kadar kötü bilgiyle devlet ancak bu kadar kötü yönetilir. Bu konudaki açıklamamı şu sözlerle bitiriyorum. Haziran 2023 seçimlerinden sonra Zafer Turizm Kabil ve Şam seferleri dışında, Katar’a da sefer düzenleyecek haberin olsun.”

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan Ümit Özdağ'a: Daha bunlar iyi günleriniz" desc="Terör örgütü PKK/YPG'nin roketli saldırı düzenlediği Gaziantep'in Karkamış ilçesinde bir grubun protestosuyla karşılaşan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Daha bunlar iyi günleriniz' ifadesini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/25/iecrop/detay-kopya-4_16_9_1669369897.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/cumhurbaskani-erdogan-dunyadaki-insan-haklari-orgutleri-nerede-7500228/"]