Cumartesi Anneleri’nin İstanbul’da Çağlayan Adliyesi önünde düzenlediği eyleme polis tarafından müdahale edilmiş, eyleme katılan Hanife Yıldız isimli yaşlı kadının yaka paça gözaltına alındığı görüntüler sosyal medyaya yansımıştı. Yaşlı kadının, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Süslü Sülo” dediği gerekçesiyle gözaltına alındığı iddia edildi.

CHP'Lİ ÖZEL'DEN SOYLU'YA: ACİZSİN

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yaşanan olay üzerine İçişleri Bakanı Soylu’ya seslenerek sert açıklamada bulundu. CHP’li Özel, şu ifadeleri paylaştı:

* "Ey Süleyman Soylu; Güç, yetki sende, suç örgütleri bile emrine amade. Ama 'Süslü Sülo' dediği için 80 yaşındaki Hanife Yıldız'ı yaka paça gözaltına aldırtacak kadar acizsin!

* Çünkü gölgenden korkuyorsun dizlerin tir tir titriyor. Bu yaşattığın zulmü unutmayacağız. And olsun!"

[old_news_related_template title="Soylu'dan Atatürk Havalimanı eylemi yorumu: Bu ne yaman çelişkidir" desc="İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Atatürk Havalimanı önünde buluşma çağrısı yapmasıyla ilgili, 'Gezi olaylarında bir ağaç için Türkiye'yi tarihsel bir tramvayla karşı karşıya bırakmak isterseniz ve sonra bize hizmetler veren Atatürk Havalimanı'nın etrafımızdaki coğrafyanın ve bizim en güzel millet bahçelerinden birisi olabilmesi ve binlerce ağacın dikilebileceği bir alan olmasına itiraz ederseniz buna en hafif değimiyle 'Bu ne yaman çelişkidir' derler' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/17/iecrop/resim2_20483652_16_9_1652796289.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/soyludan-ataturk-havalimani-eylemi-yorumu-bu-ne-yaman-celiskidir-7140406/"]