CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcü Faik Öztrak, genel merkezde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Öztrak şunları söyledi:

"ERDOĞAN'IN SEVDİCEĞİ FAİZ LOBİLERİ VE BİR AVUÇ YANDAŞ"


"Hükümetin kimlere öncelik verdiğini, kimleri umursamadığını hazırladıkları bütçeleri ortaya koyar. Bu yılın ilk yarısına ait bütçe sonuçları Erdoğan şahsım hükümetinin neyi tercih ettiğini, kimleri sevdiğini açıkça gösterdi.

Erdoğan ilk 6 ayda faiz lobilerine tam 135 milyar lira ödedi. Aynı dönemde bütçeden yatırımlara yapılan harcama sadece 73 milyar lira. Yani faize yatırımların 2 katı kadar para gitmiş. Bu bir tercihtir.

Erdoğan faiz lobilerine, bankalara, mevduat sahiplerine bu kadar cömert davranırken vatandaşı için ne yaptı? Millete ne verdi? Dünyada gıda krizi büyüyor, artan mazot, gübre fiyatları nedeniyle çiftçilerimiz tarlalarına girmekte zorlanıyor.

Ama ilk 6 ayda bütçeden çiftçiye verilen destek 21 milyar lira. Yani faizcilere ve yandaşlara verilen paranın 9'da 1'i. Tablo gayet açık Erdoğan şahsım hükümetinin sevdiceği çiftçimiz değil, fakir fukara değil, bu aziz millet hiç değil. Erdoğan'ın sevdiceği faiz lobileri ve bir uvuç yandaş."

"MİLLET SANDIK ÖNÜNE GELDİĞİNDE GEREĞİNİ YAPAR"

"Erdoğan'ın bu tercihleri banka bilançolarına da yansımış vaziyette. Mayıs ayında bankaların dönem karı geçen seneye göre yüzde 434 artmış. Yani 5'e katlanmış. 132 milyar liraya çıkmış. Banka karlarındaki bu artış bu ne sevgi ah dedirtecek cinsten.

Ama Erdoğan hâlâ sıkılmadan 'faizin en büyük düşmanı biziz' diyerek milletle alay etmeye devam ediyor. Bütçe sonuçları Erdoğan'ın faiz ve faiz lobileri konusunda zikri ile fikrinin birbirine hiç uymadığını açıkça gösteriyor.

Erdoğan millete yaşattığı bu zulmün sorumluluğundan, 'Behlül kaçar' diyerek Aşkı Memnu'nun Behlül'ü gibi kaçabileceğini sanıyorsa çok yanılıyor. Milletimiz kendisine yaşatılan kışı geçirir ama yediği ayazı da asla unutmaz. Sandık önüne geldiğinde de gereğini yapar."

"TÜRKİYE HER GEÇEN GÜN ÇÖLLEŞİYOR"

"Erdoğan'ın sebep olduğu maddi kayıplar yükler faturası çok ağır da olsa bir şekilde telafi edilir. Ama kaybedilen kuşakları yerine koymak ne yazıkki mümkün değil. İnsan sermayesini kaybettiğinizde yerine koyamıyorsunuz. AK Parti 20 yıldır iktidarda, 20 yılda 8 tane milli eğitim bakanı gördük. Her bakanda eğitim sistemimiz değişti. Devlet okulları ideolojik format atmanın formuna dönüştü.

Çocuklarımıza doğru düzgün eğitim verilemiyor. İyi eğitimli az sayıda gencimiz de iktidar tarafından küstürülüp yut dışına kaçırılıyor. Ama bu arada da akın akın milyonlarca mülteci doluşturuluyor. Hudut namus olmaktan çıktı. Türkiye her geçen gün hem zihinsel hem de kültürel olarak çölleşiyor.

Eğitimsiz, vasıfsız mültecileri ekonomik kurtarıcı olarak gören bu zihniyette bıraktık orta teknoloji tuzağından çıkmayı, düşük teknoloji tuzağının da en dibine sıkışıp kalırız. Sebebi oldukları felaketin öyle görünüyor ki hükümet de farkına vardı gölgesinden korkuyor.

Gençlerin mezuniyet törenlerine hükümeti protesto ederler diyerek izin vermiyor. Kimse evlatlarımızın mezuniyet törenlerini çalmaya kalkmasın. Öğrencilerimiz kendi mekanlarında okuldan bağımsız organizasyon yapmak isterlerse her türlü lojistik desteği vermeye hazır olduğumuzu Genel Başkanı'mız ifade etmiştir."


[old_news_related_template title="Öztrak, tabloyu paylaştı: Şahlanmış gidiyor" desc="CHP Sözcüsü Faik Öztrak, 'Hazine'nin faiz yükü şahlanıyor. ‘Faizin en büyük düşmanı biziz’ diyen beceriksizler elinde; iç borca ödenecek faiz, borcun anaparasını aştı, gidiyor' değerlendirmesinde bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/21/iecrop/oz_16_9_1658428917.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/oztrak-tabloyu-paylasti-sahlanmis-gidiyor-7262951/"]