32 haneli 50 nüfuslu olan “mavi köy” olarak da bilinen yerleşime virüsün uğramaması için canla başla çalışan Gökpınar Köyü Muhtarı Metin Şahin, mavi köylerine nazar değdiğini söyledi. Muhtar Şahin ile birlikte yaklaşık 2,5 yıldan sonra ilk kez köyde 5 kişi korona virüse yakalandı.

"AŞI SAYESİNDE HAFİF GEÇİRİYORUM"

Salgının Türkiye’de görülmeye başladığından itibaren çok mücadele verdiklerini hatırlatan Şahin, “Vatandaşa maske, dezenfektan dağıttık. Her hafta ateşlerini ölçtük. Yaklaşık 2,5 yıldır bizim köyümüzde hiç vaka olmadı. Bu Kurban Bayramı'nda biz de nihayetinde bu kovid vakasıyla tanıştık.

Aşıların faydasını gördük, ben 6 defa aşı oldum. Aşı olduğum için bu şekilde hafif geçirdiğimi düşünüyorum. Hiç olmayanlar gelsinler aşı olsunlar. Bu meretten kurtuluş yok” dedi.



"NAZAR DEĞDİ"

Bu zamana kadar ‘mavi köy’ olarak anılmalarının kendilerini gururlandırdığını vurgulayan Şahin, “İnsanlar buna uymalı. Temizliğe, dezenfektana, mesafeye, özellikle maskeye uymalılar diyorum yani. Önceki dönemlerde köyümüze İstanbul’dan gelenlere sıkı tedbirler yapıyorduk. Biz de o zaman serbest bırakınca şimdi benimle beraber köyümüzde dört kişi daha var. Mavi köyümüze maalesef nazar değdi” diye konuştu.

Kendilerinin salgından korunması için tedbirler uygulayan muhtarlarına şifalar dileyen köy sakinlerinden 73 yaşındaki Sedat Gündüz de, “O kadar dikkat etmesine rağmen oldu. Demek ki İstanbul’dan gelenlerden dolayı olabilir. Birbirimize mesafeli, yani sarılma, öpüşme böyle şeyler olmaması lazım. Aşı olması lazım tabii ki. Mavi köyümüze nazar değdi diyorum” şeklinde konuştu. (İHA)

[old_news_related_template title="Aşılama hızlanmazsa sonbaharda vaka sayıları artacak" desc="Solunum Derneği (TÜSAD) Enfeksiyon Çalışma Grubu Başkanı Doç. Dr. Berna Kömürcüoğlu, “Yeni varyantlarda ağır vakalar görmeye başladık. Sonbahar ve kışa doğru vakaların çok yükselmemesi için hatırlatma dozları mRNA aşılarıyla tamamlanmalı, maske-mesafe önlemlerine azami dikkat edilmeli” uyarısında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/25/iecrop/basliksiz-2_16_9_1658793159.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/asilama-hizlanmazsa-sonbaharda-vaka-sayilari-artacak-7270016/"]

[old_news_related_template title="Sağlık örgütleri uyardı: Pozitif oranı yüzde 50'ye çıktı" desc="Birçok sağlık meslek örgütü bir araya gelerek pandemiyle ilgili ciddi uyarılarda bulundu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/26/iecrop/shutterstock_1725983935_16_9_1658835386.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/saglik-orgutleri-uyardi-pozitif-orani-yuzde-50ye-cikti-7271048/"]