Parti görevlendirmesi kapsamında Karabük’te esnafı dolaşan, yurttaşların sorunlarını dinleyen CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, semt pazarında da pazarcı esnafı ile görüştü. Konuştuğu her pazarcı yaşadığı zorlukları dile getirdi, “Canımızdan bezdirdiler” dedi.

Emekli olduğunu, geçinemediği için pazarcılık yaptığını söyleyen bir kadın esnaf Bülbül’e, söylediklerini Meclis'te dile getirmesini isteyerek, “Meclis’te lütfen söyleyin, emekliye verdikleri 2 bin 500 TL ile onlar geçinebiliyor muymuş? AKP’lilere sorun bakalım nasıl geçinebilecekler? Bir kilo şeker kaç para, bir kilo yağ kaç para, bir çuval un kaç para lütfen sorun onlara, onlar geçinebilir mi? Hadi bir seferlik onlar 2 bin 500 TL ile geçinsin” dedi.

 CANIMIZDAN BEZDİRDİLER

Başka bir esnaf ise “Hayat çok pahalı çok. Canımızdan bezdirdiler. Fiyatlar yükseldi, alım gücü çok zayıfladı. Millet gelip bakıyor ama alamıyor. Önceden alım iki katıydı ama şimdi yarı yarıya düştü” ifadelerini kullandı.

KAZANDIĞIMIZ POŞETE VE MAZOTA GİDİYOR

Poşet ve akaryakıt fiyatlarına isyan eden bir başka pazar esnafı ise, “Geçen yıl poşetin kilosu 8-10 liraydı. Bu sene 40 lira oldu. 350 liralık mazotla depoyu dolduruyorduk şimdi  bin 500 liraya dolduruyoruz. Kazandığımız mazota, poşete gidiyor. Hatta kazandığımız yetmiyor. Allah hepimize kolaylık versin” diyerek tepki gösterdi.

[old_news_related_template title="AKP'nin kalesinde hem esnaf hem de vatandaş isyan etti: Bizi kurtarın" desc="AKP'nin kalesi olarak bilinen Konya'da semt pazarında alışveriş yapan vatandaşlar fiyatlara isyan etti. Pazar poşetleri içerisinde aldığı ürünleri göstererek hayat pahalılığından dert yanan vatandaş, “Canım çekti bir karpuz aldım 50 milyon. Bizi kurtarın. Artık buramıza kadar geldi” dedi. Bir pazarcı esnafı ise, “Şu ana kadar AK Parti’ye oy veriyordum. AK Parti artık bozuldu, Türkiye’de yeri bitmiştir” ifadelerini kullandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/25/iecrop/esnaf_16_9_1653503458.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/akpnin-kalesinde-hem-esnaf-hem-de-vatandas-isyan-etti-bizi-kurtarin-7156042/"]

[old_news_related_template title="Erdoğan’ın konuşmasının şifreleri" desc="Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dikkat çeken mesajlar verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/06/iecrop/erdogan-5_16_9_1654550095.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/erdoganin-konusmasinin-sifreleri-7178742/"]