DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Uşak ve Denizli’de semt pazarları ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Denizli’de Çarşamba Pazarı’nda bir vatandaş Babacan’ın yanına gelerek enflasyonun ne zaman düşeceğini sordu. Babacan ise; “Bu hükümet iş başında olduğu sürece enflasyonun düşmesi mümkün değil. Yapamazlar. Seçime kadar enflasyonun düşmesi mümkün değil” diye yanıt verdi.

PAZARDA KREDİ KARTI DÖNEMİ

Pazar yerinde bir karpuz tezgahının üzerinde kredi kartı ile ödeme alındığını fark eden Babacan duruma çok şaşırdı. Kredi kartına satış yapan esnaf “Pos cihazı pazarda kaç kişide var?” diye soran Babacan’a “Genelinde var artık” yanıtı verdi. Babacan bunun üzerine “Kilosu 1 buçuk lira. Vatandaş artık kredi kartıyla alıyor. Ne yapsın?” diye konuştu.

ESNAFTAN "FİYATLARI ALLAH ARTIRDI" GÖNDERMESİ

Aynı pazarda giyim ürünleri satan bir esnafın verdiği cevaplar ise Babacan’ı ve çevresindekileri güldürdü.

Babacan’ın “Sattığını yerine koyamıyorsun, değil mi?” diye sorduğu esnaf; “Mümkün değil. Vatandaş evim arttı, damım arttı diye seviniyor. Buraya geldiğinde şunun fiyatı 30 lirayken 50 lira olunca bu niye pahalı diye soruyor. Senin evin artıyor, damın artıyor…” ifadelerini kullandı. Babacan’ın ‘Bu fiyatlar niye arttı?’ sorusuna ise Diyanet İşleri Başkanlığı’nın geçtiğimiz günlerde gündeme gelen bir fetvasına gönderme yaparak; “Allah artırıyor. Geçen gün arkadaşlara hep beraber bir TikTok çekelim. Allah’a dua edelim. Bu fiyatları düşürsün dedim” şeklinde yanıt verdi.

"DOKTORA ÖĞRENCİSİ BUNALIM YAŞIYOR"

Pazarda Babacan’ın yanına çocuğu doktora öğrencisi olan bir anne yaklaşarak doktora burslarından şikayet etti.

Çocuğunun durumunu anlatan anne; “Arkadaşıyla yemeğe gideceği zaman en ucuz yere gidiyor. Üniversiteyi birincilikle bitirdi. Doktoraya ilk sıradan girdi. Onun yaşadığı rezilliği düşünebiliyor musunuz? O kadar rezil yaşıyor ki… Aparta çıkmak istiyor. Aldığı burs asgari ücret bile değil çıkamıyor. 2800 lira veriyorlar. Yaşadığı bunalım ve sıkıntıyı size anlatamam. Bu hayatı yaşadıklarına inanamıyorum. Bu, gerçek olamaz” diye konuştu. Babacan ise; “Bizim bu işlerin başında olduğumuz dönemde doktora öğrencilerinin aylık bursu 450 dolardı. Bugünkü kurla bir çarpın… Bugün 450 dolar eline geçse daha rahat yaşayabilir” ifadelerini kullandı.

"DEVLETİN ÇİVİSİ ÇIKMIŞ"

32 yıl kamuda çalıştığını söyleyen bir başka vatandaş ise Babacan’a “Devletin çivisi çıkmış. Şeker 5 lirayken 25 lira olmuş. İnşallah düzeltirsiniz” dedi.

Babacan bunun üzerine, “Hepsini düzeltiriz. O bizim işimiz. Devlette çalıştıysan bilirsin. İş yukarıdan aşağıya düzeliveriyor. Hızlı yaparız” ifadelerini kullandı. Uşak’ta sarılmak için Babacan’ın yanına gelen bir vatandaş “Televizyondakinden daha güzel gördüm” diye iltifat etti. Babacan vatandaşa “Televizyonlar bizim aleyhimize çalışıyor. Yaşlı ve şişman gösteriyor. Basın aleyhimize çalışıyor, ne yapalım?” diyerek esprili bir dille karşılık verdi.

[old_news_related_template title="Babacan'a konuşma izni verilmedi, ortalık karıştı" desc="Denizli’de vatandaşlarla buluşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde halka konuşma yapmak istedi. Etkinlik izninin sadece stant için alındığını söyleyen polis Babacan’a izin vermedi. Kısa süren tartışmanın ardından üstleri ile görüşen polisler konuşmaya müsaade etti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/10/iecrop/izin_16_9_1660154191.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/babacana-konusma-izni-verilmedi-ortalik-karisti-7300635/"]

[old_news_related_template title="Babacan'ın katıldığı televizyon programını gürültü çıkararak engellemek istediler" desc="DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Denizli’de yayın yapan TV'ye konuk oldu. Babacan, AKP il binasının bir alt katında bulunan televizyon binasına girişte ve çıkışta AKP’li gençler tarafından protesto edildi. Yayın sırasında hem parti merkezinden hem de binadaki merdivenlerden sloganlar atan gençler çıkardıkları gürültü ile yayını engellemek istedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/10/iecrop/bab_16_9_1660167206.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/babacanin-katildigi-televizyon-programini-gurultu-cikararak-engellemek-istediler-7300870/"]