MİT’in sınır ötesinde terör örgütü PKK ve onun uzantısı konumundaki YPG, SDG, PYD gibi Suriye yapılanmasına yönelik başlattığı seri operasyonlar halkasına bir yenisi daha eklendi.

Terör örgütü PKK-YPG içinde uzun yıllardan beri silahlı terörist faaliyetlerde bulunan Erhan Arman’ın Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin karşısındaki Kobani’de barındığına dair alınan istihbari bilgiler MİT’in bölgede bulunan yerel saha ajanlarıyla teyit edildi.

Teröristin bulunduğu noktanın sinyal bilgileri ve uydudan alınan koordinatlarıyla operasyon için düğmeye basıldı. Terörist Arman, gerçekleştirilen nokta operasyonla vurularak etkisiz hale getirildi.

Kobani’deki yüzlerce silahlı teröristin sevk ve idaresinden sorumlu olan terörist Erhan Arman'ın Barış Pınarı harekâtında güvenlik güçlerine karşı çok sayıda havanlı, mayınlı ve füzeli saldırıların emir ve talimatlarını verdiği belirtildi.

Terörist Arman’ın son olarak Türkiye’nin Kobani’ye yönelik olası bir sınır ötesi harekatına karşı burada yer altı tünelleri kazılması, harekatın başlatılma ihtimali bulunan bölgelerin yoğun biçimde mayınlanarak tuzaklanması ve farklı bölgelerden tonlarca patlayıcının Kobani’ye nakledilmesi gibi faaliyetlerde bulunduğu tespit edildi.

Terörist Erhan Arman’ın Kobani’de bomba ve silah eğitimi verdiği bazı teröristleri de sınırdan geçirip Mardin’in Nusaybin, Kızıltepe ilçelerinde eylem yapmaları için talimat verdiği bildirildi. Terörist hakkında Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca da “Ülke birliğini ve bütünlüğünü bozmak, kişiyi yerine getirdiği kamu görevinden dolayı öldürmek” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle daimi arama kararı bulunduğu öğrenildi.

[old_news_related_template title="PKK’nın 4 kişilik suikast timi öldürüldü" desc="Irak’ın kuzeyinde sürdürülen Pençe Kilit harekatında PKK’ya ağır bir darbe daha vuruldu. Terör örgütünün sözde özel güç yapılanmasında yer alan ikisi yabancı uyruklu 4 kişilik suikast timi öldürüldü. Teröristlerin, aynı bölgede 5 Mehmetçiği şehit eden grup olduğu tespit edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/01/iecrop/pkk-ozel-tim_16_9_1659339108.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/pkknin-4-kisilik-suikast-timi-olduruldu-7281513/"]