Ünlü sunucu Ece Erken’in eşi Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu, 27 Ocak gecesi,  00.30 sıralarında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü, şoförü ise yaralandı. Cinayetin gayrimenkul satışı sebebiyle yaşandığı iddia edildi. İddiaya göre, Suphi Malgaz ve Gökhan Karakan arasında gayrimenkul satışından doğan 100 bin liralık bir anlaşmazlık vardı. Malgaz arabuluculuk için Şafak Mahmutyazıcıoğlu’ndan yardım istemişti. İki taraf arasında 65 bin lira karşılığı anlaşmaya varılmıştı. Saldırı iddiaya göre ödenmeyen 65 bin lira yüzünden işlemişti.

ŞÜPHELİLER BELİRLENDİ

Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun öldüğü şoförü Murat Bilmez’in yaralandığı olay sonrasında Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, şüphelileri tek tek belirledi. Saldırıdan kısa süre sonra, alacak verecek taraflarından Malgaz’ın ifadesinde alındı. Ardından saldırıdan kısa süre sonra Gökhan Karakan ve saldırı sırasında olay yerinde olduğu iddia edilen Uğur Can Bilge gözaltına alındı.

DREJ ALİ’NİN YEĞENİ

Polis ekipleri Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun öldürüldüğü şoförünün yaralandığı saldırısında tek silah kullanıldığını belirledi. Silahı kullanın ise Drej Ali lakaplı Ali Yasak’ın yeğeni Kadir Yasak olduğu tespit edildi. Kadir Yasak’ın amcasıyla aynı ismi taşıyana ağabeyi Ali Yasak’ında saldırı sırasında restoran dışında beklediği öne sürüldü. Olay yerinde oldukları belirlenen diğer şüphelilerin ise Seccad Y. ve Serkan D. olduğu öğrenildi.

ÖZEL EKİP, 19 ADRES

Polis ekipleri 4 şüpheliyi 2 gündür aranıyordu. Bu olayla ilgili özel bir ekip çalışıyordu. Telefon sinyallerinden yola çıkan polis, şüphelilerin perşembe akşamından sonra sürekli yer değiştirdikleri tespit edildi. İnternet üzerinden kiralık araç uygulamalarından 2 saatte bir araç kiralayan şüphelilerin en son Büyükçekmece ve Beylikdüzü’ne gittikleri anlaşıldı. Polis ekipleri, dün akşam şüphelilerin olabileceği 19 adres tespit etti.  Güvenlik kamera kayıtları ve cep telefon baz istasyon sinyallerinden tespit edilen adreslere bu sabah baskın düzenlendi.



YAKALANDILAR

Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu ve şoför Murat Bilmez’i vurduğu öne sürülen Kadir Y. ile ağabeyi Ali Y., Büyükçekmece Alkent West Sitesi’nde günlük kiralık bir evde düzenlenen operasyonla yakalandı. Ayrıca şüphelilere yardım yataklık yapan ve farklı adreslere geçişlerini sağlayan 7 şüpheli daha gözaltına alındı.

DREJ ALİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Drej Ali’nin yeğenleri Kadir Yasak ve Ali Yasak’ın gözaltına alındığı görüntüler de ortaya çıktı. Drej Ali (Ali Yasak) yaptığı açıklamada yeğenlerinin babası ile 40 yıldır görüşmediğini en son da yeğenlerini 4 yıl önce gördüğünü belirtmiş, “Teslim olsunlar” demişti.

 

[old_news_related_template title="Ece Erken, öldürülen eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'na sarıldığı pozunu paylaştı" desc="Sunucu Ece Erken'in eşi, Beşiktaş eski yöneticisi Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu, İstanbul Bakırköy'de ortağı olduğu balık restoranında 4 kurşunla öldürüldü. Eşinin ölümü ile sarsılan Erken, Instagram hesabından Mahmutyazıcıoğlu'na sarıldığı bir pozunu yayınladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/28/iecrop/eceerken.sozcumagazin-1_16_9_1643355804.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/ece-erken-oldurulen-esi-safak-mahmutyaziciogluna-sarildigi-pozunu-paylasti/"]