TDP Genel Başkanı Sarıgül, partisinin olağan Merkez Yönetim Kurulu toplantısı öncesi basın mensuplarına açıklama yaptı.
“YOKSUL VE İŞSİZLERİN ELEKTRİK, GAZ VE SUYUNU KESMEYİN”

Sarıgül, elektrik ve doğal gaz zamlarına ilişkin, şunları söyledi:

"Elektrik ve doğal gaz faturaları evlerde huzur bırakmadı. Bu artışlar esnafı, çiftçiyi zor duruma soktu. Ülkeyi yönetenleri buradan bir kez daha uyarıyorum. Asgari ücreti açlık sınırının üstüne, en düşük emekli maaşını da asgari ücret düzeyine çıkarın. Yoksul ve işsizlerin elektrik, gaz ve suyunu kesmeyin.

Elektrikte düşük tarife sınırını aylık 150 kilovat saatten 230 kilovat saate yükseltin. Elektrik, doğal gaz ve suda KDV oranını yüzde 1'e düşürün. Çiftçiler tarlasına gübre atamadı, kuraklık var, hem gıda sıkıntımız olacak, hem ekmek fiyatları artacak, buna şimdiden bir çözüm bulun. Esnafa sicil affı çıkarın."

"SAYIN CUMHURBAŞKANI SİZ HANGİ ÜLKEDE YAŞIYORSUNUZ?"

Sarıgül, sözlerine şöyle devam etti:

"Uyguladığınız ekonomik politikalar, Ayşe teyzenin mutfağına huzur getirmiyorsa, emekli Salih amcanın cebini, esnaf Rıza'nın elini rahatlatmıyorsa boş laf olmaktan öteye geçemez. Halkımız bunalmış, perişan bir haldeyken Sayın Erdoğan, 'Memurlarımızı, emeklilerimizi rahatlattık' derse ben de buradan sorarım; Sayın Cumhurbaşkanı siz hangi ülkede yaşıyorsunuz?

Halkın ne yaşadığı bilinmiyorsa yönetim zafiyeti, biliniyor ama önemsenmiyorsa merhamet yoksunluğu var demektir. Biz bu ülkenin çayını, fındığını, pancarını, tütününü, pamuğunu, incirini, zeytini korumayı milli bir görev olarak görüyoruz. Bu ürünlerimizin yabancıların eline bırakılmasını içimize sindiremiyoruz" diye konuştu.


[old_news_related_template title="Sarıgül: Biz sağ veya sol parti değiliz" desc="Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Erzurum'da parti il kongresinde konuştu. Sarıgül, 'Biz sağ veya sol parti değiliz. Biz Atatürk milliyetçisi olan, bayrağına, toprağına, ulusal birliğine bağlı bütün yurttaşlarımızı saygıyla sevgiyle buluşturacak olan bir partiyiz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/14/iecrop/f30e96bc-e8e3-400d-bd60-df0bd492527c_16_9_1642165506.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/sarigul-biz-sag-veya-sol-parti-degiliz-6888282/"]