Bartının Okçular köyünde topladığı yardımlarla Sevim Arkan'ın bir arazide beslediği sahipsiz köpeklerin bulunduğu barınaklar sel suyuyla doldu.

Selden etkilenen köpeklerin sesini duyan vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Barınağın bulunduğu alana gelen Bartın Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Bartın Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri kurtarma çalışması yaptı. 300 köpek güvenli bölgeye alınarak, Bartın Hayvan Barınağı'na götürüldü, 22si yavru olmak üzere 56 köpek ise öldü.



PARA CEZASI KESİLDİ

Hayvanların ölümüyle ilgili olarak barınağın sahibi Sevim Arkana Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında 434 bin TL idari para cezası kesildi.  (DHA)

[old_news_related_template title="Barınaktaki hayvanlar çamur içinde görüntülendi" desc="Bolu'nun Gerede ilçesinde, belediyeye ait hayvan barınağındaki köpeklerin çamur içindeki görüntüleri, hayvanseverlerce görüntülenip eleştirel açıklamalarla sosyal medyada paylaşıldı. Gerede Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise hayvanların beslenme ve bakım ihtiyaçlarının giderildiği, bu yaklaşımın art niyetli olduğu savunuldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/03/iecrop/1-bol2_16_9_1646317872.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/barinaktaki-hayvanlar-camur-icinde-goruntulendi-6987228/"]