İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı sonrası İstanbul Havalimanı apronundaki son durumu Sivil Havacılık Genel Müdürü (SHGM) Prof. Dr. Kemal Yüksek ve İstanbul Temsilcisi Necdet Uğur Özkan birlikte yerinde gözlemledi.

Sivil Havacılık Genel Müdürü başkanlığında THY A.O. Genel Müdürü Bilal Ekşi, İGA CEO'su Kadri Samsunlu ile birlikte DHMİ, İGA ve THY A.O. yöneticilerinin katılımları ile SHGM İstanbul Temsilciliği ofisinde üst düzey bir toplantı gerçekleştirildi.

"OLUMSUZLUKLAR MİNİMİZE EDİLDİ"

Toplantıda kar operasyonu ile ilgili konular görüşülüp, operasyona ilişkin alınacak acil aksiyonlar belirlendi. Sivil Havacılık'tan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

* Halihazırda aşırı kar yağışı sonrası İstanbul Havalimanı'nda bulunan yolcuların kısıtlı operasyonla ulaşımları gerçekleşmekte, uçuşlarını bekleyen yolculara terminal içerisinde her türlü ihtiyaçları AFAD ve İGA tarafından sağlanmaktadır.

* Tüm aksiliklere rağmen terminal binasının iklimlendirme cihazları ile sağlanan sıcaklığı, yolcular için uygun bir bekleme ortamına dönüştürülmüştür.

* Yoğun kar yağışı ile oluşan olumsuzlukların giderilmesi için paydaşlarımızla birlikte mesai mefhumu gözetmeksizin göstermiş olduğumuz çabalar sayesinde olumsuzluklar minimize edilmiştir.

ALINAN KARAR DUYURULDU

SHGM, İstanbul Havalimanı ile ilgili alınan kararı duyurdu. Müdürlüğün resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:

* İstanbul Havalimanı (LTFM) 16L/34R, 17L/35R, 17R/35L ve 16R/34L pistlerinin 26 Ocak 2022 tarihi saat 11.00’e kadar kapalılıklarının devam etmesine ilişkin NOTAM'lar yayınlanmış olup, çalışmalar yoğun bir şekilde sürmektedir.

* Ayrıca, park yeri onayı alınarak Divert Uçuşlar öncelikli olacak şekilde 18/36 pistinde operasyonlara devam edilebilmesi amacıyla yayınlanan NOTAM’ın 26 Ocak 2022 tarihi saat 11.00’e kadar uzatılması sağlanmıştır.

NOTAM NEDİR?

NOTAM (Notice to airman), uçuş harekatı ile ilgili görevlilere herhangi bir çalışma, hizmet, yöntem ya da tehlikenin varlığı ile her türlü değişikliklere ait bilgileri zamanında duyurmak için yapılan bir ikaz yayınıdır.

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu ve Yavaş'a: Halk belediyeciliği yapmaya devam edin" desc="CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı etiketleyerek 'Siz halk belediyeciliği yapmaya devam edin; gerisi boş, Saray kadar bomboş' mesajı paylaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/25/iecrop/chp-11_16_9_1643133994.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kilicdaroglundan-imamoglu-ve-yavasa-halk-belediyeciligi-yapmaya-devam-edin-6911932/"]