[imza_template desc="Kemal ATLAN,Halil ATAŞ" arry="Kemal ATLAN,Halil ATAŞ"][/imza_template]

Yargıtay tarafından cezası onanan ve ardından siyasi yasak getirilen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na bir destek de Eskişehir'den geldi.

PARTİ BİNASINA DESTEK PANKARTI ASILDI

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak 6 Eylül 2019'da mahkumiyetine karar verilen davanın temyiz incelemesini tamamlamış ve ‘Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret' suçundan verilen 1 yıl 6 ay 20 gün, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak' suçundan verilen 1 yıl 8 ay hapis cezaları ile ‘Cumhurbaşkanına hakaret' cezası ise 2 yıl 4 aydan 1 yıl 9 aya düşürülerek onanmıştı.

image small

Onanan toplam 4 yıl 11 ay hapis cezası bitene kadar siyasi yasak getirilen Canan Kaftancıoğlu'na ülke genelinde olduğu gibi Eskişehir'den de destek verildi. Eskişehir Odunpazarı ilçesi Akarbaşı Mahallesi Pilot Sokaktaki CHP Eskişehir İl binasına, üzerinde Canan Kaftancıoğlu'nun fotoğrafının ve 'Canan yüreklidir! Canan cesurdur! Canan bizimdir!' yazılarının yer aldığı dev pankart asıldı.

image small

"VERİLEN KARAR SİYASİDİR, İNTİKAM KARARIDIR"

CHP İl Başkanı Recep Taşel, mevkidaşının yalnız olmadığını ifade ederek şunları söyledi;

*Sarayın tek kişilik hükümeti önce işimizi, aşımızı bitirdi. Hukuku bitirdi. Yargı üzerinde kullandığı vesaiti ile sözde yargıçlarıyla son dönemde siyasi kararlar veriyor. Sayın İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu'na verilen karar siyasidir.

*İntikam kararıdır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı almamızdan kaynaklıdır. Ancak biz demokratik yollarla itiraz etmeye devam edeceğiz. 21 Mayıs tarihinde İstanbul'da düzenlenecek mitinge yoğun bir kalabalıkla Eskişehir'den katılacağız.

*Büyük İstanbul mitingine tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Bizler de Canan başkanımıza Eskişehir'den destek olmak amacıyla parti binamıza bir pankart astık. 'Canan yüreklidir, Canan cesurdur, Canan bizimdir. Canan Kaftancıoğlu yalnız değildir.

image small

BİR DESTEK DE SAKARYA'DAN

CHP Sakarya İl Başkanlığı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na destek amacıyla İl Başkanlığı binasına dev pankart astı.

Yargıtay tarafından hapis cezası onanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na Sakarya il Başkanlığı pankartlı destek verdi. Kaftancıoğlu’na verilen cezanın kabul edilemez olduğunu belirten İl Başkanı Ecevit Keleş, “Yargıda bağımsızlık karinesi bu olayla zarar görmüştür. Biz, İl Başkanımızın yanındayız. Bugünde astığımız pankart ile desteğimizi gösteriyoruz. Pankartımızda yazdığı gibi ‘Canan Yüreklidir! Canan Cesurdur! Canan Bizimdir! Canan Kaftancıoğlu yalnız değildir” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu ve Kaftancıoğlu'ndan '80 günde devr-i alem' ziyareti" desc="CHP lideri Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, gün boyu İstanbul'daki ziyaretlerini sürdürdü. Kılıçdaroğlu, 'İstanbul'da girilmeyecek hane kalmayacak' sözleriyle tanımladığı “80 Günde Devr-i Alem” çalışması kapsamında Kaftancıoğlu ile birlikte Sarıyer'de vatandaşlarla buluştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/14/iecrop/123-cho_16_9_1652557262.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kilicdaroglu-ve-kaftancioglundan-80-gunde-devr-i-alem-ziyareti-7135615/"]