2018 yılında kurulan Malatya Turgut Özal Üniversitesine rektör olarak atanan ve birçok usulsüzlük iddiasıyla gündeme gelen Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’un yerine İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Recep Bentli atandı.

İKİ FAKÜLTEDE DEKANLIK BİR YÜKSEKOKULDA MÜDÜRLÜK YAPMIŞTI

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü ve AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın kardeşi Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut'un, rektörlük görevinin yanı sıra Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı ve Yabancı Diller Yüksekokulu’nda müdür olarak görev yaptığı ortaya çıkmıştı.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "Bir üniversitenin geleceği karartılıyor, üniversite şu an Turgut Özal’ın adına yakışmayan bir şekilde boş bir anlayışla yönetilmesinin yanında üniversitenin geleceği de bir kişinin iki dudağı arasına bırakılıyor" diyerek tepki göstermişti.

İŞE ALIM İLAN ŞARTLARI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut'un rektör olarak görev yaptığı Malatya Turgut Özal Üniversitesi, sözleşmeli personel alımlarında tepki çeken niteliklere yer verilmişti. Üniversitenin 18 Aralık personel alım ilanında tekniker olarak alınacak sözleşmeli personel alımında aranan niteliklerde ‘Sanayi tipi kenevir yetiştiriciliği kursu sertifikası ve kapalı ortam çalışanlarına yönelik biyolojik ve kimyasal güvenlik kursu sertifikası sahip olmak’ şartı dikkat çekmişti.

ÜNİVERSİTEDE ZEHİRLİ ÜRÜN SKANDALI

Aysun Bay Karabulut'un üniversitenin en önemli buluşu olduğunu söylediği ve katıldığı programlarda tanıtımını yaptığı 'Kayısır' adlı markanın Prebiyotik Kayısı Ekstresi’nin içermesi gereken orandan 100 kat fazla siyanür içerdiği ortaya çıkmış, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, üretici firmaya 30 bin 416 TL para cezası kesilmişti.

2020 YILININ BAŞARILI REKTÖRÜ SEÇİLMİŞTİ

Prof. Dr. Rektör Aysun Bay Karabulut, Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu (GESKON)  tarafından 2020 yılının en başarılı rektörü seçilmişti.

Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu (GESKON) Genel Başkan Yardımcısı Av. Barış Kerim, “MTÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut hanımefendinin üniversite öğrencilerinin oylarıyla 2020 yılının en başarılı rektörü seçilmesinde gençlik, spor, kültür ve sanat etkinliklerine önem vermesi ve çok sayıda sosyal sorumluluk projelerine destek veren çalışmalar yapması gençlere istihdam sağlayan çalışmalar yapması ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim burs imkanları sağlaması başlıca faktörler olmuştur” diye açıklama yapmıştı.

[old_news_related_template title="8 üniversitenin rektörü değişti" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, sekiz üniversiteye yeni rektör atadı. Dokuz üniversitenin mevcut rektörleri ise yine Erdoğan kararıyla görevlerine devam edecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/15/iecrop/erdo_16_9_1663220670.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/egitim/17-universiteye-yeni-rektor-7364593/"]