Cem YILDIRIM/ANKARA

Yıkımına karar verilen TOGO kulelerinin sahibi Sinan Aygün’ün şikayetiyle başlayan süreçte İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nda savunma yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında memuriyetten çıkarma cezası verildi.

Candan, “Bunlar gidecek, biz kalacağız. Dönüşümüz muhteşem olacak” dedi.

Memuriyetten çıkarma cezasını değerlendiren Karakuş Candan, ilk olarak İçleri Bakanlığının soruşturma iznine karşı açtıkları davada Danıştay’ın kararını hatırlattı.

Danıştay’ın, İçişleri Bakanlığının soruşturma iznini itiraz yolu kapalı olarak iptal ettiğini vurgulayan Karakuş Candan, kararı bir komplo olarak nitelendirdi ve şunları söyledi:

HEYET BAŞKANI TÜRGEV’E PEŞKEŞ ÇEKEN VALİ: “İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'nda Sinan Aygün'ün şikayeti, İçişleri Bakanlığı’nın soruşturması üzerine savunma yapmaya gittik. Bizi sabah 09:30’da çağırdılar, 11:30’da içeriye aldılar. 2 saat beklettiler. Heyetin Başkanı Mehmet Ersoy. Kendisi 24. dönem AKP milletvekili aynı zamanda. Teftiş Kurulu Başkanı eski Kırşehir Valisi. Kırşehir valisiyle sık sık karşı karşıya geldik. Çünkü hükümet konağı arazisini TÜRGEV’e peşkeş çeken bir valiydi. Dolayısıyla davasından, yürütmeyi durdurmasına, mühürlemesine kadar bir süreç yaşadık.

İKTİDAR GİDERKEN KORKU SALIYOR: Burada gerçekten yapılan şey şu, Bunun altını çizmek gerekiyor. İktidar gidiyor. Giderken de topluma bir korku salmaya çalışıyor. Bunu da aslında kamuoyu önünde öne çıkmış, mücadeleci kesimler üzerinden bir sopa göstermeye çalışıyor. İşte işimizle tehdit ediyor. Açlıkla sınav verdirtmeye çalışıyor ama bunlar yeni değil. İşte Ali Atakan, ocak ayında devlet memuriyetinden ihraç edildi. Dolayısıyla Mimarlar Odası Ankara şubesinin çok uzun süredir verdiği Atatürk Orman Çiftliği mücadelesi, kent suçları, Saraçoğlu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, yüksek yoğunluklu yapılaşma ve rant ilişkilerine yönelik verdiği mücadelenin toptan faturası buraya kesilmiş oldu.

KARAR SİYASİ, FETÖ GİBİ KOMPLO KURMUŞLAR: Kararı sonuç itibariyle İçişleri Bakanlığı verdi. Yazılı hale getirecekler ve bize tebliğ edecekler. Tebliğ ettikten sonra hukuka taşınacak. Danıştay’ın kararını takmayan bir Yüksek Disiplin Kurulu var. Kurulu bürokratlardan oluşuyor ama kararın siyasi olduğu çok açık. Şikayetçi Sinan Aygün soruşturma iznini veren Süleyman Soylu kararı veren, onun bakan yardımcısı, valisi, personeli yani bir komplo kurulmuştur. Yani bu devletin kendi memuruna kurduğu komplo, FETÖ gibi aynı.

DİPLOMAMIZ SENET, MÜCADELEYE DEVAM: Yanımda bedel ödeyen arkadaşım var. Benden dokuz ay önce. Yanımda bedel ödeyen bilirkişiliği askıya alınmış yönetim kurulu üyem var. Yanımda gencecik halleriyle geleceğimi bu ülkenin, bu ülkenin rant politikasına karşı mücadele ederek geleceğini ipotek altına alan genç arkadaşlarım var. Ettiği yeminin arkasında duran biz Mustafa Kemal'in memurları olarak bu ülkede diplomalarımızı senet olarak verdik ve mücadeleye böyle devam edeceğiz. Baskıyla susturmaya çalışıyorlar, olmuyor. Tehditle susturmaya çalışıyorlar, olmuyor. Açlıkla susturmaya çalışalım bide dediler. Lakin şunun farkında değiller. Bizim dedelerimiz Kurtuluş Savaşı’nda aç kalınca bu ülkeyi savunmak için çarıklarını yedi.

BU SAATTEN SONRA ONLAR DÜŞÜNSÜN: Biz bu ülkenin değerlerini savunmak için yüreklerimizi ortaya koyduk. Koymaya devam edeceğiz. Bir adım geride atmayacağız. Ve bunlar gidecek. Onlar gidecek. Biz kalacağız. Daha sık birlikte olacağız demektir bu. Bu saatten sonra bence onlar düşünsün. O kararı verenler yedi sülalelerine eğer reddi miras yapmazlarsa çocuklarına kadar gidecek bir kararın altına imza attılar.

SARAY BOŞALACAK, TOGO YIKILACAK: Yargı kararları kesinleştiğinde suç duyurusundan tazminat davasına kadar bence büyük bir dava ve hukuk süreci yaşanacak. İçişleri Bakanlığı’nın başka bir kurumda kendi memuru olmayan birisi için bir disiplin soruşturması başlatarak memuriyetten atması… Bu Türkiye’de ilk. Bundan sonra muhalif belediyeler kendi yetki gasplarına karşı seslerini yükseltmezse örnek burada. İşten herkesi atabilirler. Dolayısıyla bu kararın özgünlüğü ve önemi de burada. O saray boşaltılacak o TOGO yıkılacak. Ve bunu yapanlar yargı önünde hesap verecekler.”

[old_news_related_template title="TOGO kuleleri hurda karşılığı yıkılıyor" desc="ABB Başkanı Mansur Yavaş emsali aşan TOGO kulelerini hurda fiyatına yıktırmak için ihale açtı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/15/iecrop/depophotos_17512949_16_9_1660565859.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/togo-kuleleri-hurda-karsiligi-yikiliyor-7309401/"]

[old_news_related_template title="Ankara Büyükşehir Belediyesi duyurdu: TOGO kuleleri için yıkım kararı alındı" desc="Ankara’nın gündeminden düşmeyen TOGO kulelerine ilişkin encümen kararının alınacağı toplantı bugün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, halihazırda mühürlü olan kulelerin yıkım kararı alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/28/iecrop/togo-4_16_9_1651160159.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/ankara-buyuksehir-belediyesi-duyurdu-togo-kuleleri-icin-yikim-karari-alindi-7104154/"]