Valide Atik Mahallesi Abacıdede Sokak'ta saat 13.30'da beş katlı binanın en üst katında şiddetli bir patlama meydana geldi.



Patlama bedeniyle binada ve çevredeki binalarda maddi hasar meydana geldi. Yaralılar sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

Mahalle sakinleri patlamayı şiddetli bir şekilde hissetti, binalar şiddetle sallandı.



YARALILARDAN BİRİ ÖĞRENCİ

Bir açıklama yapan Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek dört yaralıdan ikisinin durumunun ağır olduğunu belirterek, şunları söyledi:

- En üst katında doğalgazdan olduğunu düşündüğümüz, üç öğrencinin birlikte kaldığı evde patlama meydana geldi.  Dört yaralı var. İkisinin durumunun ağır olduğu yönündeydi ancak durumlarının iyi olduğu yönünde bilgi geldi. Binanın üst katı kullanılmaz durumda.

- İtfaiye ve belediye ekiplerinin incelemesinin ardından üst katlar tedbiren yıkılacak daha sonra binanın yıkımı gerçekleştirilecek.

BİR KİŞİ PATLAMAYLA 4. KATTAN AŞAĞI DÜŞTÜ

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen,

"Ben de bizzat patlamayı duydum. Korkunç bir sesle irkildik. 4 katlı bir binanın en üst katında, şu anki bilgilere göre, doğalgaz olduğunu tahmin ediyoruz.

Binada 3 vatandaşımız var. 1 erkek vatandaşımız camdan patlamanın şiddetiyle aşağıya düştü.

Diğerlerinde hayati tehlike yok. Binalarla ilgili statik durumu inceliyoruz. 6 bina tahliye edildi. Bu sokağı komple kapatacağız" dedi.