Diyarbakır’ın Lice ilçesinde güvenlik güçlerince düzenlenen hava destekli operasyonda PKK’nın sözde özel güç yapılanmasında bomba, mayın ve sabotaj eylemlerini organize eden Necati Utku Kiraz ile Mazlum Yönten adlı terörist terörist öldürüldü.

EL BOMBASI ATARAK KAÇMAYA ÇALIŞTILAR

Güvenlik yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Lice ilçesinin Daralan köyüne 1 kilometre uzaklıktaki ormanlık alanda iki teröristin gizlendiği yönünde alınan istihbari bilgiler üzerine Jandarma Özel Harekat Timleri harekete geçti. Bölgeyi kuşatan timleri fark eden teröristler güvenlik güçlerine el bombaları atarak kaçmaya çalıştı.

Çıkan çatışmada Kendal kod adlı Necati Utku Kiraz Atak taarruz helikopteri tarafından vurulurken, Mazlum Yöneten adlı diğer terörist ise zırhlı araçtan inen jandarma timlerine el bombası atmak isterken çıkan çatışmada öldürüldü. Teröristlerin ikisinin de SİHA ve helikopterlere yakalanmamak için sivil kıyafetli olmaları dikkat çekti.

Üzerlerinde terörist kıyafeti olmayan, yanlarında taşıdıkları kalaşnikof silah ve mühimmatları ise beyaz bir çuval içinde gizledikleri belirlenen iki teröristin üzerlerindeki dokümanların incelenmesinde bölgede güvenlik güçlerine yönelik sansasyonel bir eylem hazırlığı içinde oldukları tespit edildi.



GÜVENPARK SALDIRISININ FAİLLERİNDEN 

Terörist Necati Utku Kiraz’ın uzun zamandan beri bölgede bombalı bir eylem arayışı içinde olduğu üzerinde çıkan doküman ve şifreli notlar ve krokilerle tespit edildi. Terörist Necati Utku Kiraz, 13 Mart 2016’da Ankara Kızılay ve Güvenpark’ta otobüs duraklarına yönelik bombalı saldırı düzenlenerek 38 kişinin hayatını kaybettiği 125 kişinin de yaralandığı hain saldırının faili olmak suçundan 39 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak” suçundan Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyordu.

BİRÇOK OLAYDA PARMAĞI VAR

Terörist Necati Utku Kiraz ayrıca 2 Ekim 2021 günü Bingöl’ün Genç İlçesine bağlı Yolaçtı Köyü yakınlarında bölgede elektrik arızasını gideren sivil bir araca uzaktan kumandalı bombalı saldırı düzenlenerek Emrullah Anşin ile Ömer Faruk Kaya adlı işçilerin katledildiği olayın faili olmaktan aranıyordu.

Olay yerinde toplanan bomba parçalarında terörist Kiraz’ın parmak izleri tespit edilmişti. Terörist Kiraz’ın 2 yıl önce de Lice’nin Kayacık Jandarma Karakoluna bağlı Hezan Üs bölgesine roketatarlı saldırı düzenleyen grup içinde yer aldığı belirtildi.

Çatışmada etkisiz hale getirilen diğer terörist Mazlum Yönten'in ise "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma", "Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozmak" ve "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçlarından arandığı bildirildi.

[old_news_related_template title="MİT üst düzey PKK'lıyı etkisiz hale getirildi" desc="MİT tarafından düzenlenen operasyonda üst düzey PKK'lı İzzettin İnan öldürüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/17/iecrop/d83e19b2-bd00-44f9-bbf2-8cbc119bd9b6_16_9_1658050639.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/mit-ust-duzey-pkkliyi-etkisiz-hale-getirildi-7253180/"]