Milli İstihbarat Teşkilatı, Türkiye sınırından 190 kilometre içeride Irak’ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde terör örgütü PKK’nın önemli isimlerinden birini daha etkisiz hale getirdi.

Kandil'den hareket edip örgütsel bir görüşme için Süleymaniye’nin Ranya kasabasına gideceği bilgisi üzerine istihbarat birimleri harekete geçti. Sivil araçla ve sivil kıyafetlerle Kandil’den çıkış yapan terörist Delal Azizoğlu’nun içinde bulunduğu araç sinyal takibi ve MİT’in yerel saha unsurlarının da belirlediği koordinatlarla sivillerin yaşadığı yerleşim alanından uzak bir noktada SİHA ile vuruldu. Azizoğlu ile aracı kullandığı belirlenen terör örgütü PKK kuryesi şoför etkisiz hale getirildi.

AVRUPA'DA SİYASİ FAALİYETLERDE BULUNDU 

Diyarbakır nüfusuna kayıtlı kadın terörist 1992 yılından beri terör örgütü PKK’nın dağ kadrosunda yer alıyordu. Diyarbakır, Bingöl, Muş üçgeninde 8 yıl boyunca silahlı terörist faaliyetlerde bulunan Azizoğlu, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın yakalanmasından sonra Irak’ın kuzeyinden sahte Ürdün pasaportuyla Belçika’ya kaçtı. Burada terör örgütünün siyasallaşma faaliyetlerini ve PKK’nın terör örgütleri listesinden çıkarılması için başkent Brüksel’de yoğun diplomasi yürüttü.

Terör örgütünün siyasi uzantısı olan ve Zübeyir Aydar’ın başkanlığını yürüttüğü sözde Kürdistan Ulusal Kongresinin Divan ve Yürütme Kurulu üyeliği yapan Azizoğlu, Avrupa’nın birçok ülkesinde terör örgütü PKK faaliyetlerini meşru gösterebilmek için Avrupa Parlamentosu önünde gerçekleştirilen açlık grevleri, oturma eylemleri ve protesto gibi sivil itaatsizlik eylemlerini bizzat organize etti.

Terörist Delal Azizoğlu terör örgütünün KCK Yürütme Konseyi üyeliğine seçilince tekrar illegal yollardan Irak’ın kuzeyindeki terör kamplarına geçiş yaptı. Burada kadın yapılanması olan sözde Kürdistan Özgür Kadın Partisi’nin (PAJK) yürütme üyesi oldu.



Suriye’nin kuzeyinde de terör örgütü PYD içinde aktif faaliyetlerde bulunan kadın teröristin kısa süre önce Suriye üzerinden Irak’ın kuzeyine geçiş yaptığı belirlenince operasyon için harekete geçildi.

KANDİL'DEKİ BASIN TOPLANTISINDA DA VARDI

Etkisiz hale getirilen kadın terörist terör örgütü PKK’nın sözde yargılamalarını yapan KCK Adalet Divanı üyesiydi. Kadın terörist, 2013’te hükümetin başlattığı çözüm sürecinde Türkiye’deki silahlı terörist grupların sınır dışına çekilmesiyle ilgili terörist elebaşlarından Murat Karayılan ile Kandil’de basın toplantısı düzenleyen isimlerden biriydi.

[old_news_related_template title="MİT'ten kritik operasyon: Suriye-Irak ikmal yolundaki PKK binası vuruldu" desc="Irak’ın kuzeyinde PKK’ya ait bina, MİT'in düzenlediği operasyonla vuruldu. Teröristlerin toplantı için bir araya geleceği bilgisi üzerine harekete geçen ekiplerin SİHA'lı operasyonunda 5 terörist öldürülürken, Suriye’nin kuzeyine geçişleri sağlayan ikmal yolu üzerindeki bina kullanılamaz hale geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/16/iecrop/719019cc-09f8-48ff-ab96-4f388c10b4c4_16_9_1655377800.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/mitten-kritik-operasyon-suriye-irak-ikmal-yolundaki-pkk-binasi-vuruldu-7197420/"]