CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısı öncesi partisine ait afişlerin toplatıldığı Elazığ'da konuştu.

İndirilen afişler yerine AKP İl Başkanlığı tarafından asılan afişlere tepki olarak dün gece "Neyleyim o oyları? Batsın bu ayrımcılık! Batsın bu diliniz!" diyen, Kılıçdaroğlu, bugün şunları söyledi:

- Billboard'lara bir şeyler asmışlar. Elazığlılar için üzüldüm. Elazığlıların kalbini kırdık. Elazığlı böyle değil çünkü. Ülkesini sever, vatanını sever, insanını sever. Her düşünceye saygı gösterir. Ama birileri kendilerini Elazığlı yerine koyup, o pankartları asıyorlar oralara, sırf insanları kışkırtmak için.

KAVGA YOK, İNANMAYIN


- Ayrımcılıktan bıkmadınız mı? Kavgadan bıkmadınız mı, bu ülkeyi bu hale getirmekten bıkmadınız mı? Çözeceğiz, tamamını çözeceğiz. Altı lider bir araya gelerek çözeceğiz. Altı lider, Altılı Masa... Öyle kavga falan yok, atıyorlar, hepsi fasa fiso... İnanmayın bunlara. Altı liderin tek hedefi, bu ülkeye barışı, huzuru, güveni, adaleti getirmek. Başaracağız, birlikte başaracağız.



Kılıçdaroğlu'nun diğer açıklamalarından satır başları ise şöyle:

- Türkiye'nin her tarafında dertler var hepimiz biliyorum. Bu dertleri çözmek siyaset kurumunun görevidir. Halkın seçtiği iktidar gelecek ve sorunları çözecek. En büyük arzumuz bu sorunları çözmektir.

- Elazığ'ın tarım, sanayi, turizm, lojistik kent olma konusunda önemli bir avantajı vardır. Elazığlı çiftçinin çok mutlu olmadığını, büyük sıkıntılar çektiğini biliyorum. Bütün çiftçilere verdiğim sözü buradaki çiftçiler için de vereceğim. Size mazotu, yatlar hangi fiyattan kullanıyorsa, ÖTV'siz ve KDV'siz vereceğiz. En ucuz mazotu çiftçi kullanacak.

BÜTÇENİN YARISI TEFECİLERE GİDİYOR

- Tefecilere dünyanın faizini veriyorlar. "Faize karşıyız" diyorlar, buna inanmayın, hepsi hikaye. Bütçenin neredeyse yarısını o tefecilere ödüyorlar. İktidar olursak bir hafta içinde çiftçinin, esnafın aldıkları kredilerin faizlerini tak diye sileceğiz. Faizle mücadele böyle yapılır. Derdin mi var? Derdi çözmek Bay Kemal'in görevi olacak.

- Elektriğe bu yıl yüzde 95-yüzde 200 arası zam yapıldı. Doğalgaza yüzde 164. Memurun maaşı mı yüzde 164 arttı? Kimin geliri yüzde 164 arttı da bu kadar büyük yükü ailelere veriyorsunuz?

KAÇ HANENİN ELEKTRİĞİ KESİK? AÇIKLAMIYORLAR

- Bir kadın evladını yatağa aç yatırıyorsa o annenin acısını kim bilebilir? Ben elektrik parasını ödemedim niçin? Benim elektriğimi de kessinler, elektriği kesilen 3 milyon 400 bin kişinin derdi dile gelsin diye.

- O aileler fakir aileler ödeyemiyor, gelip elektriğini kesiyorlar. Bu insanlar nasıl ısınacak? Kaç hanenin elektriği kesildi? Gizliyorlar. Tam 9 aydır milletvekillerimiz soruyor. Tık yok, cevap vermiyorlar. Suç işliyorlar.

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu’nun ziyareti öncesi CHP'nin afişleri toplatıldı, AKP'nin afişleri yerinde kaldı" desc="CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Elazığ’da yapacağı grup toplantısı öncesinde AKP İl Başkanı tarafından billboardlara asılan ve Kılıçdaroğlu'nu hedef alan afişler yerinde kalırken, CHP teşkilatının astığı 'hoş geldin' pankartları toplatıldı. Daha öncede MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu ve bazı CHP’li vekilleri hedef göstermişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/19/iecrop/pankart_16_9_1663594699.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kilicdaroglunun-ziyareti-oncesi-chpnin-afisleri-toplatildi-akpnin-afisleri-yerinde-kaldi-7372775/"]