Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Suriye sınırındaki Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gideceğini belirterek, "Reyhanlı'da, Türkiye-Suriye sınırına, iktidara geldiğimizde tamamlamak üzere ilk mayını yerleştireceğiz" diye konuştu.

SOYLU'DAN SERT YANIT

Bu açıklamaya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan sert yanıt geldi. İzmir'de konuşan Soylu, şu ifadeleri kullandı;

*Göçmen kaçakçılığı, uyuşturucu, afet, hırsızlıkla uğraşıyoruz. Bazen sıkıntılı işlerle uğraşıyoruz. Bugün Gazi Meclisimizde milletvekili demeye de dilim varmıyor da, uluslararası istihbarat örgütlerinin maşası olmuş birisi diyor ki; 'Elime mayın alıyorum, mayınla beraber Hatay sınırına gideceğim'.

*Hatay sınırına mayın döşeyecekmiş. Meczup desen, aklını kaybetmiş desen. Ne yapmaya çalışıyorsun? Fikrin ne, zikrin ne? Kimsenin aklına gelmeyecek bir işle medyada gündem olmayı hayal ediyorsan bunun farklı yöntemleri de var. Bu ülkenin bir medeniyeti var. Bu ülkenin bir karakteri var.

"SENİN GİRMENE MÜSAADE EDER MİYİZ?"

*Niye bir ırkçılık, yabancı düşmanlığı ortaya koymaya çalışıyorsun? Bu ırkçılıkla eline ne geçecek? Neymiş gidip sınıra mayın döşeyecekmiş. Sınırın kilometrelerce uzağına senin girmene müsaade eder miyiz? Bir bakanın da, milletvekilinin de hukuki sorumluluğu var. Herkesin istediği yere han kurabilmesine kimse müsaade etmez.

*Akıllara zarar bir şey. Bu kadar farklı bir düşünceyle yaklaşmanın ruh sağlığı ve akıl sağlığı meselesi olduğunu söylüyorum. Elbette ki bu benim alanım değil, tıbbın alanı. İnşallah onlar da gerekli çağrıyı ortaya koyacaklardır. (DHA)

[old_news_related_template title="Özdağ: Türkiye-Suriye sınırına ilk mayını yerleştireceğiz" desc="Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Suriye sınırındaki Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gideceğini belirterek, 'Reyhanlı'da, Türkiye-Suriye sınırına, iktidara geldiğimizde tamamlamak üzere ilk mayını yerleştireceğiz' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/26/iecrop/ozdag1_20762392_16_9_1656254497.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/ozdag-turkiye-suriye-sinirina-ilk-mayini-yerlestirecegiz-7215782/"]