Bolu Belediyesi'nin kurban bağışı kampanyasına ilişkin afişleri gerekli izinler alınmadığı gerekçe gösterilerek Bolu Valiliği tarafından kaldırılmıştı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "2013 yılında alınan Belediye Meclis kararını ulaştırdık ama Vali Bey bu kararın Meclis'te yeniden alınması gerektiğini bildirerek gerekli izni yine vermedi" açıklamasında bulundu.

"VALİ, MÜFTÜYE 'CAİZ MİDİR' DİYE SORMUŞ"

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Özcan, "Sayın Valimiz, Bolu İl Müftüsü Sayın Ali Rıza Tahiroğlu’na ‘Aşevine kurban bağışı toplamak caiz midir’ diye sormuş. Müftümüz, aşevine toplanan bağışların dinen herhangi bir sakıncası olmadığını söylemiş. Allah kendisinden razı olsun" diye konuştu.

"CEMAATLERE KİMSENİN SESİ ÇIKMAZKEN BELEDİYEYE BLOKE..."

Özcan, "Kurban bayramı gelince mantar gibi çoğalan cemaatlere kimsenin sesi çıkmazken; Bolu Belediyesi’nin bağış hesaplarına bloke konuldu. İnadına yoksula yardıma devam edeceğiz" dedi.

[old_news_related_template title="Tanju Özcan: İhraç kararı verilirse..." desc="Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek için randevu talep ettiğini belirterek, 'İhraç kararı verilirse Cumhuriyet Halk Partisi ile sadece hukuki bağım kopar. Gönül bağım devam eder. Herhangi bir partiye gidecek misin? diye soruyorlar. Hayır, benim öyle bir düşüncem yok. Herhangi bir partiye gitmem. Bağımsız olarak yoluma devam ederim' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/15/iecrop/resimid_206935751_20693575_16_9_1655293257.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/tanju-ozcan-ihrac-karari-verilirse-7195404/"]