[imza_template desc="Evren DEMİRDAŞ,Müslüm EVCİ,Orhan BOZKURT,Özgür CEBE" arry="Evren DEMİRDAŞ,Müslüm EVCİ,Orhan BOZKURT,Özgür CEBE"][/imza_template]

Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde yüzde 30-40 indirim bugün itibarıyla başladı. Marketlere akın eden yüz binlerce dar gelirli kuyruğa girdi, reyonlarda izdiham yaşandı.

AKP’nin en çok oy aldığı illerin başında gelen Konya’da da SÖZCÜ muhabiri Selçuklu ilçesinde bulunan Tarım Kredi Kooperatifi mağazasına giderek vatandaşlarla görüştü. Büyük bir indirim beklentisiyle mağazaya gelen vatandaşlar, umdukları indirimi bulamadıklarından şikayet etti:

- Herhangi bir indirim görmüyorum. Bakmadığım ürün kalmadı, hepsinin fiyatları aynı duruyor. Belki pirinç ve mercimek gibi ürünlerde biraz indirim olabilir.



- Yumurta ve meyve reyonlarına baktım, indirim göremiyorum. Daha gezeceğim.

- Normalde markette 110 lira olan kaşar peyniri burada 75 lira. Söylendiği gibi gerçekten iyi. Şu anda yeni geldim diğer ürünlere henüz bakamadım. Yoğurtta hesaplı. 2 kiloluk yoğurt 27 lira, normalde bu 30-35 lira. Şu an için iki ürün aldım, uygun. Ama diğer ürünlere bakmadığım için bir şey söylemiyorum.

- Soğan, patates yok. Karpuz iyi. Bazı ürünler yok.

SÖZCÜ MUHABİRİNE ENGEL

Öte yandan SÖZCÜ muhabirinin mağaza önünde vatandaşlarla röportaj yaptığı esnada Tarım Kredi Kooperatifi çalışanı çekim yapılmasını engelledi. Personel, “Genel müdürlükten izin alıyorsunuz. İzin aldıktan sonra aldığınız izni bize veriyorsunuz ve sonrasında sıkıntı yok. Durum vaziyet bu, size daha önce de söyledim” ifadelerini kullandı.

Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde bugünden geçerli olmak üzere temel tüketim maddesi gıda ürünlerindeki 30 kalemde indirime gidileceği açıklanmasına rağmen fiyatlar etiketlere yansıtılmadı.

Fiyatı düşen ürünler ise marketin Diyarbakır’daki üç şubesinde de bulunamadı. Yağ, şeker ve pirinç fiyatlarında indirim uygulandığı, ancak bunun da ihtiyacı karşılayacak miktarda olmayışı çok sayıda vatandaşın marketten eli boş dönmesine neden oldu.



ŞEKER VE PİRİNÇ REYONLARI BOŞ

146.90 liradan satışa çıkarılan 5 litrelik ayçiçeği yağı ile 2 kiloluk poşetlerdeki toz şeker ve 5 kiloluk pirinç torbalarının bulunduğu reyonların boş olduğu görüldü.

Bu ürünlerin yeterli miktarda marketlere dağıtımı yapılmadığı için raflara ulaştığı andan itibaren tükendiği gözlendi. Ağırlıklı olarak sıvı yağ, şeker ve pirinç almak için kooperatifin Diyarbakır’daki üç şubesine akın eden vatandaşlar ürün bulamayınca geri kalan ürünlerde de beklenen indirimi göremeyince çaresiz eli boş evine döndü.



BEŞ KİLO UN 52.50 TL

Makarna’nın 4,5 lira, 5 kiloluk un fiyatının ise 52.50 kuruştan satışa çıkarılması tüketiciyi memnun etmedi. Pirinç ve unun bile sadece bir çeşidinde indirim uygulanırken, 4 farklı pirinç çeşidinde fiyatların yerel ve zincir market fiyatlarıyla neredeyse aynı olduğu görüldü.

Raf ömrü kısa tutulan Osmancık pirincinde sadece indirim yapılırken, bunun da raflarda olmadığı görüldü. Raflarda yerini alan birçok ürünün ise indirimsiz olduğu gözlendi. Market çalışanları ise etiketlerin değişeceğini, mevcut etiketlerin eski fiyatlar olduğunu söylemekle yetindi.

"YÜZDE 9 CİVARINDA"

Erzurum’daki Tarım Kredi Kooperatifi marketlerine indirim umuduyla giden yurttaşlar sadece fiyat etiketlerine bakınmakla yetindi.  Yurttaşlar, “Yalnızca Ayçiçek yağının fiyatı düşmüş o da markası bile belli olmayan bir ürün ve indirimde yüzde 9 civarında” dedi. Makarna, bulgur gibi temel gıda maddelerinde ise açıklandığı gibi yüzde 30’luk bir indirimin olmadığını belirttiler.



VATANDAŞ FİYATLARDAN MEMNUN KALMADI

Elazığ’daki şubelere giderek uzun kuyruk oluşturan vatandaşlar umduğunu bulamadı. Girdikleri Tarım Kredi Marketinde istedikleri indirimi bulamayan vatandaşlar dışarı da yağ fiyatlarının 147 lira olduğunu burada ise 146 lira olduğunu ifade etti. Bazı vatandaşlar ise fiyatların uygun olduğunu dile getirdi.

“130 LİRA OLACAK DEDİLER 146 LİRAYA ALDIK"

Markette yoğunluk olduğunu fakat fiyatların aynı olduğunu belirten Fatih Sertkaya, “Ben iki tane yağ aldım. Fiyatı da 130 lira falan olacak dediler fakat olmamış, 146 liraya aldık. Nasıl olsa yükselecek diye iki tane yağ aldım, evde kalsın dedim. Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu karar gayet güzel. İnşallah en kısa zaman da fiyatlar düşer daha iyi olur” dedi.

“UCUZLUK YOK"

Ucuzluk olduğu için geldiklerini aktaran Yalçın Pekmezci, “Maalesef Cumhurbaşkanımızın açıkladığı rakamlarda ucuzluk yok. 5-10 lira arasında indirimler var. O indirimlerde milleti çok memnun etmez. Fiyatlar eğer düşerse bunun geçici olmaması lazım. Devamlı olursa çok daha iyi olur. Ben bugün burada pirinç, mercimek ve yap aldım. Pahalı olduğu için başka bir şey alamadım” diye konuştu.

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Tarım Kredi Kooperatifi tepkisi: İndirim yalanları söylüyorsun" desc="CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, Tarım Kredi Kooperatifi marketlerindeki ürünlere 'talimatla' indirim yapılmasına sert tepki... Kılıçdaroğlu, 'Ben perakendecilere indirim talebi mektupları yazarken, sen 10 ay seyrettin Erdoğan. Millet burnundan soluyor, sen indirim yalanları söylüyorsun' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/15/iecrop/spot-sablon888_16_9_1660559971.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kilicdaroglundan-erdogana-tarim-kredi-kooperatifi-tepkisi-indirim-yalanlari-soyluyorsun-7309156/"]

[old_news_related_template title="Tarım Kredi Kooperatifi marketlerine akın! Bolluktan değil yokluktan..." desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, SÖZCÜ'nün gündem olan manşetinden sonra Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde yüzde 30-40 indirim yapılması için talimat vermişti. Geçim sıkıntısıyla boğuşan ve her geçen gün alım gücü dip yapan yüz binlerce vatandaş bugün sabah saatlerinde marketlere koştu. Kuyruklar uzadı, reyonlarda izdiham yaşandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/15/iecrop/resim1_21082532_16_9_1660549516.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/tarim-kredi-kooperatifi-marketlerine-akin-etti-bolluktan-degil-yokluktan-7308754/"]