Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Mumcular Mahallesi Balcılar Mevkii’ndeki tarım arazisinde temizlik yaptıktan sonra anız atıklarını yakanlar şiddetli rüzgarın etkisi ile alevleri önleyemedi.

Hızla büyüyen yangın zeytin ağaçlarının da bulunduğu tarım arazisinden köye ve ormanlık araziye doğru ilerledi. Önce köylülerin ardından mahalle gönüllüleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ile orman arazözlerinin müdahale ettiği yangın bir saatte kontrol altına alındı.



BU HAVADA ATEŞ YAKMAK ALANA BENZİN DÖKMEK GİBİ

Büyüyen yangında soğutma çalışmaları devam ederken jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. Yangına müdahale edenlerden evli ve iki çocuk babası Kerim Avcı (38) “Orman, belediye, zabıta, muhtar herkes uyarıyor, ateş yakmayın yola sigara atmayın diye, bu havada tarlada ateş yakmak alana benzin dökmek gibi bir şey. Ayıptır günahtır yazıktır, bu değerlere böyle sorumsuzluk olmaz. Cezaların caydırıcı olmaması insanların böyle sorumsuz ve korkusuz olmasına neden oluyor” diye konuştu.

[old_news_related_template title="Antalya'da korkutan orman yangını" desc="Antalya'da çıkan orman yangınında 1 hektar kızılçam ormanı küle döndü. Çıkış sebebi araştırılan yangında bölgede safari turu yapan bir ATV aracı da yandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/24/iecrop/2-11_16_9_1658658833.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/antalyada-orman-yangini-basladi-2-7267253/"]