CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP'li 120 vekilin imzasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) 1 Ağustos günü sağlık çalışanlarının sorunlarını görüşmek üzere olağanüstü toplantıya çağırdıklarını duyurmuştu.

ŞENTOP TBMM'Yİ TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının nedenleri ve alınması gereken önlemler konusunda bir genel görüşme açılması amacıyla yapılan olağanüstü toplantı çağrı üzerine, TBMM Genel Kurulu’nu, Anayasa’nın 93 ve Meclis İçtüzüğü’nün 7’nci maddeleri gereğince, 1 Ağustos Pazartesi günü saat 15.00'te toplantıya çağırdı.

"NEZAKETSİZLİK"

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise "CHP'nin meclisi olağanüstü toplantıya çağrısı nezaketsizliktir. Bu çağrı hiçbir partiyle istişare edilmeden yapılmıştır" açıklamasında bulundu.

Ünal, "Sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla mevcut uygulamaların incelenerek ilave ve önleyici tedbirlerin planlanması amacıyla Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı kordinasyonunda bir çalışma komisyonu kuruldu. Bu çerçevede biz pazartesi günü olağanüstü toplantı çağrısına katılmayacağız" dedi.

İYİ PARTİ TOPLANTIYA KATILACAK

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, "İYİ Parti, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet eylemlerinin nedenleri ve alınması gereken önlemlerle ilgili genel görüşme talebine destek vermek üzere TBMM’de gerçekleştirilecek olağanüstü toplantıya katılacak ve fedakar sağlık çalışanlarının yanında olmaya devam edecektir" bilgisini paylaştı.

HDP KATILMAYACAĞINI AÇIKLADI

Çağrının ardından açıklama yapan HDP, 1 Ağustos'ta Meclis Genel Kurulu'na katılmayacağını duyurdu. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş şunları söyledi:

* "Bizim sağlık çalışanlarına yönelik şiddetle ilgili görüşümüz nettir. Onlardan yana olduk. CHP sağlıkta şiddet konulu bir yasa teklifi hazırladı ve Meclis'e sunuldu.

* Maalesef CHP bu teklifle ilgili bizimle hiçbir şekilde iletişime geçmedi. İletişim konusunda bir teşebbüsü olmadı. Bunu görüşme şansımız da olmadı.

* Biz; CHP'nin bu konuda siyasi nezaket kurallarına uygun davranmadığı görüşündeyiz. Önerilerimizi sormamasını talihsizlik olarak değerlendiriyoruz. Biz 1 Ağustos'ta burada olamayacağız."

[old_news_related_template title="CHP, Meclis'i 1 Ağustos'ta olağanüstü toplantıya çağırdı" desc="CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP'li 120 vekilin imzasıyla Meclis'i 1 Ağustos günü sağlık çalışanlarının  sorunlarını görüşmek üzere olağanüstü toplantıya çağırdıklarını duyurdu. Özel 'Dilekçemizi Meclis Genel Sekreterliği'ne sunduk' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/25/iecrop/meclis_16_9_1658747033.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/chp-meclisi-1-agustosta-olagan-ustu-toplantiya-cagirdi-7268974/"]