Operasyon, EGM bünyesinde görev yapan KOM ( Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele) Dairesi Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

Son zamanlarda, farklı illerden gelen tefecilik ihbarları üzerine emniyet birimleri kapsamlı bir çalışma başlattı. Yaklaşık 6 ay süren çalışmada 160 şüpheli belirlendi.

Çalışma yapılan illerin savcılıklarının talimatlarıyla yürütülen araştırmalarda, 133 şüpheli için gözaltı kararı alındığı, 27 şüphelinin ise ifadeye çağrılması talimatının verildiği öğrenildi.

28 İLDE BASKIN

Emniyet birimleri, savcılıklardan alınan 133 şüphelinin yakalanması için bu sabah düğmeye bastı. İstanbul, Ankara, Adana’nın da aralarında bulunduğu 28 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

SENETLER '0' EKLEYİP BORÇ ARTIRDILAR

Operasyon düzenlenen suç örgütlerinden bazılarının borç verdikleri kişilerden senet aldıkları, bu senetler üzerinde tahrifat yaparak (500 bini, 5 milyon yaparak) 10 katlık artış oluşturduğu belirlendi.

3 BİN LİRAYA 700 LİRA KOMİSYON

Suç şebeklerinin ayrıca, acil nakitte ihtiyacı olan kişilere kredi kartı üzerinden borç verdiği de öğrenildi. Kişilerin kredi kartından taksitli satış yapılmış gibi gösterilerek, POS cihazlarından çekim yapan şüphelilerin, yüksek komisyon karşılığı para verdiği belirtildi. Polisin tespitine göre, 3 bin liralık POS çekimi yapan şüphelilerin, 700 lira komisyon aldığı öğrenildi.

GAYRİMENKULLERE ÇÖKMÜŞLER, AİLLERLE TEHDİT ETMİŞLER

Bazı şüphelilerin ise ödenemeyen senetler karşılığında, bazı kişilerin evlerini, arabalarını, arsalarını, düşük bedeller göstererek haksız olarak elde ettikleri belirtildi.

Borç verilen ve ödenemeyen paralar karşılığında ise bir çok kişinin darp edildiği aile ve yakınları üzerinden tehdit edildikleri tespit edildi.

KENE OPERASYONU

Tefecilere yönelik düzenlenen ve “Kene operasyonu” adı verilen çalışmada çok sayıda şüpheli gözaltına alınırken, yakalanan şüphelilerin sağlık kontrolü sonrasında emniyete götürüldüğü belirtildi.

478 ŞÜPHELİ YAKALANMIŞTI

Emniyet birimleri 2021 yılı içerisinde de gerçekleştirilen Tefecilik 1 ve Tefecilik 2 operasyonları gerçekleştirmişti. 478 hedef adli makamlar önüne çıkarılmış, çok sayıda av tüfeği, tabanca, senet, pos cihazı, uyuşturucu madde, para elde edilmişti.

[old_news_related_template title="Kilis'te uyuşturucu satıcılarına operasyon: 10 gözaltı" desc="Kilis'te, polisin hırsızlık ve uyuşturucu şüphelilerine yönelik düzenlediği operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda bulunan 5 pitbull cinsi köpek barınağa teslim edildi, sahiplerine idari para cezası kesildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/12/iecrop/resim4_19537071_16_9_1641995866.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/kiliste-uyusturucu-saticilarina-operasyon-10-gozalti-6884256/"]