Turist kafilesi taşıyan otobüs şarampole devrildi. Antalya’dan Pamukkale’ye turist taşıyan tur otobüsü bu sabah 10:00 sıralarında Denizli’nin Acıpayam İlçesine bağlı Kumafşarı Mahallesi’nde kontrolden çıktı. Yol kenarındaki bariyerleri aşarak şarampole devrilen araç ters geldi.

Bölge sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda 112 Acil Servis ekibi yönlendirildi.

Kazada ilk belirlemelere göre 15 kişinin yaralandığı, yaralılardan üçünün durumunun ise ağır olduğu öğrenildi.

Kazada yaralananlar Denizli, Acıpayam ve Serinhisar’daki hastanelere götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. Kaza sırasında araçta 41 turistin bulunduğu öğrenildi.

Acıpayam Belediyesi soysal medya hesabından yaralı sayısını 17 olarak açıkladı.

KAZADA 3'Ü AĞIR, 41 KİŞİ YARALANDI

Kazada sürücü Gürül, 1 turist rehberi ile İngiltere, Meksika ve Almanya uyruklu 39 turist olmak üzere toplam 41 kişi yaralandı. Kazada 3 turistin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenilirken, yaralılardan çoğuna ayakta müdahale edildiği belirtildi.

Jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaptı. Denizli İl Jandarma Komutanı Albay Veysel Yanık kaza yerine gelerek bilgi aldı.

İlk incelemede otobüsün sağ ön tekerleğinin patladığı ve kazanın bu yüzden meydana geldiği belirlendi. Şarampole devrilen otobüs çekiciyle kaza yerinden kaldırıldı.

'KAZAYI GÖRÜNCE YARDIMA KOŞTUK'

Kazaya şahit olan Medine Akay, "Evimin önünde otururken, tekerin patladığını duydum, ardından otobüs devrildi. Hemen yardıma koştuk. Yaralıları otobüsten çıkardık. Bir yandan ambulans çağırdık. Yaralılara su verdik. Kaza gözümün önünde olduğu için ben de çok korktum" dedi. (DHA)

[old_news_related_template title="Yolcu otobüsü uzun süre ambulansa yol vermedi" desc="Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde sirenlerini çalarak yol isteyen ambulansa ısrarla yol vermeyen şehirlerarası yolcu otobüsü, vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/14/iecrop/2-3_16_9_1657782352.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/yolcu-otobusu-uzun-sure-ambulansa-yol-vermedi-7248254/"]