Türkiye’nin İsveç’ten iadesini istediği isimler arasında PKK’nın Avrupa’daki yapılanması olan sözde Kürdistan Ulusal Kongresi üyelerinden Nuray Şen’de yer alıyor.

Hakkında Adalet Bakanlığı'nca yurtdışındaki terörist faaliyetlerden dolayı iade talepnamesi düzenlenen Nuray Şen’in Türkiye’ye iade edilmesiyle ilgili iki klasörden oluşan delil dosyaları da eklendi.

Halen İsveç’te olduğu tespit edilen Şen, 1996 yılından beri bu ülkede terör örgütü PKK’nın faaliyetlerini sürdürmek, örgütün siyasallaşma faaliyetlerini geliştirip, para trafiğini kontrol etmekle suçlanıyordu.

PKK ANNE VE KIZINI İNFAZ LİSTESİNE ALMIŞTI

Kandil’e giderek burada PKK’nın sözde kongre ve konferanslarına da katılan Nuray Şen, Abdullah Öcalan’ın yakalanmasından sonra terör örgütünün izlediği stratejiyi ve terörist başı Öcalan’ın İmralı savunmaları sırasında ortaya attığı “Demokratik Cumhuriyet” projesine karşı çıkıp bir grup PKK’lı ile birlikte örgütten ayrıldığını deklere etti.

Şen’le birlikte terör örgütünün sözde Merkez Komite üyesi olan kızı Nevroz kod adlı Mizgin Şen de örgütün Avrupa sözcülüğünü bırakıp ayrılınca PKK ikisi hakkında da infaz kararı aldı.

Nuray Şen ve kızı Apo’nun Suriye’den ayrılmasından sonra Finlandiya’nın başkenti Helsinki başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde hükümet nezdinde girişimlerde bulunarak terörist başına oturma izni verilmesi için yoğun diplomasi turları düzenlemişti. Bu girişimler Türkiye’nin yoğun baskısı sonucu karşılık bulmamıştı.

FİNLANDİYA’DAN APO’YA OTURMA İZNİ İSTEMİŞTİ

Nuray ve Mizgin Şen ile PKK tarafından aracına bomba yerleştirilerek öldürülen PKK Merkez Komite üyesi Kani Yılmaz kod adlı Faysal Dunlayıcı, Helsinki’de Dışişleri Bakanlığı ile Apo’ya oturma izni istemiş, hükümet yetkilileri de, “Biz Kürtlere sempatiyle bakıyoruz ve Abdullah Öcalan’ı ülkemize mülteci olarak almak istiyoruz. Türkiye ile yoğun ticari ilişkilerimiz yok. Dolayısıyla tepkilerini göğüsleyebiliriz. Ancak tek sıkıntımız var. Biz AB’nin küçük bir ülkesiyiz. Fransa ve Almanya rahatsızlık duymayacaklarını bildirirse Öcalan’ı hemen ülkemize kabul edebiliriz” demişti.

EŞİ VE İKİ OĞLU DA ÖLDÜRÜLDÜ

İadesi istenen Nuray Şen’in oğlu, Rahman kod adlı Doğu Şen Kandil’deki Kanicenge Kampı'na düzenlenen operasyonda, diğer oğlu Soro kod adlı Fırat Şen ise 1997 yılında Tunceli’nin Til Tepesi'nde çıkan çatışmada öldürülmüştü.

Öcalan, İmralı yargılamaları sırasında kendisine bayrak açan Mizgin Şen için “Onu etkisiz hale getirin” talimatından sonra PKK Avrupa sözcüsü ve Merkez Komite üyesi Şen’in akıbeti halen bilinmiyor.

Mizgin Şen, Belçika Senatosunda da panelist olarak davet edilip Kürt sorunuyla ilgili konuşmalar yapıyordu.

EŞİ 94'TE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Öğretmen olan ve aynı zamanda Nizip’te Eğitim Sendikası'nın da şube başkanlığını yapan Nuray Şen’in eşi Mehmet Şen ise Nizip’te kapatılan DEP’in İlçe Başkanlığını yaparken 26 Mart 1994 tarihinde işyerine gelen ve kendilerini polis olarak tanıtan sivil giyimli kişilerce kaçırıldıktan 4 gün sonra cesedi Gaziantep yakınlarında bir çoban tarafından bulunmuştu.

[old_news_related_template title="PKK'lı terörist MİT'in yurt dışı operasyonuyla yakalandı" desc="Milli İstihbarat Teşkilatı, terör örgütü PKK’nın sözde Serhat eyaleti yapılanmasında yer alan ve Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız’ı eşinin gözü önünde şehit eden terörist Zerdeşt kod adlı Savaş Çelik'i Türkiye'ye getirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/20/iecrop/930c55ed-268c-4001-8c2a-7c400f566c0b_16_9_1658307937.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/pkkli-terorist-mitin-yurt-disi-operasyonuyla-yakalandi-7259459/"]

[old_news_related_template title="PKK ikisinin de ölümünü 3 yıl boyunca sır gibi sakladı: Türkiye'deki katliamların baş failleriydi" desc="İstanbul Beşiktaş’taki Vodafona Arena, Ankara Kızılay’daki Güvenpark, Merasim Sokak, Kayseri Komando Okulu ile Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne yönelik bombalı saldırıların baş failleri Porsipi kod adlı İshak Özçaktu ile Numan Batman kod adlı Hejar Çelik’in öldürüldüklerini terör örgütü PKK üç yıl sonra duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/21/iecrop/porsipi_16_9_1658391088.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/pkk-ikisinin-de-olumunu-3-yil-boyunca-sir-gibi-sakladi-turkiyedeki-katliamlarin-bas-failleriydi-7261495/"]