Murat Kartal, Baybaşin Edip Fırat’ı öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu olduğu cezaevinden tahliye olduktan sonra Maltepe’deki evinden 20 Ocak 2022 tarihinde, 2 polis tarafından sahte gözaltı belgesiyle gözaltına alınmış ve iddiaya göre Baybaşin ailesi üyelerine teslim edilmişti.

İNTİKAM İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ

Polislerin teslim ettiği şahıslar tarafından işkence edilerek öldürülen Kartal’ın cesedi Büyükçekmece’de gömüldüğü arazide 4 gün süren çalışma sonucu bulundu. Murat Kartal’ın, 2015 yılında Baybaşin ailesine mensup Edip Fırat’ı öldürdüğü iddiasıyla intikam için öldürüldüğü öne sürülmüştü.

Murat Kartal’ın, Baybaşin ailesine mensup Edip Fırat’ı öldürdüğü gerekçesiyle yargılandığı davada ise önemli bir gelişme yaşandı. Murat Kartal’ın da aralarında bulunduğu 2 sanığın yargılandığı dava geçtiğimiz günlerde görüldü. Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, başka suçtan tutuklu sanık Metin Kartal cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, taraf avukatları salonda hazır bulundu.

MÜTALAA AÇIKLANDI

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada, Ataşehir’de 23 Aralık 2015 tarihinde saat 11.30 sıralarında Edip Fırat’ın silahla vurularak öldürüldüğü, hastaneye kaldırılan Fırat’ın 4 gün sonra vefat ettiği anlatıldı. Sanıklar Murat Kartal ve Metin Kartal’ın üzerine atılı ‘kasten öldürme’ suçundan cezalandırılması istenmişse de, sanıkların maktulü vurup öldürdüklerine dair inandırıcı, kesin ve yeterli delil bulunmadığı kaydedildi.

"VURAN KİŞİ TEŞHİS EDİLMEDİ"

Olaydan önce sanıkların maktul Edip Fırat’ın iş yerini kiraladıkları, oto yıkamacı olarak kullandıkları, bir süre sonra Fırat’ın bilgisi ve rızası dahilinde bu iş yerini başka kişilere devrettikleri belirtildi.

Daha sonra iş yerinin tahliyesi sonrasında iş yerine gelen bin 700 liralık elektrik faturası nedeniyle Edip Fırat’ın Murat Kartal ile tartıştığı, Murat’ın kendi kullanımında olmadığını ve faturayı ödemeyeceğini söylediği, bu nedenle aralarında tartışma çıktığı, Edip Fırat’ın Murat Kartal’a tokat atarak darp ettiği anlatıldı.

Bir süre sonra maktulün tabanca ile vurulduğu, vuran kişinin kapüşonlu kıyafet giydiği, yüzünün görünmediği ve kim olduğunun tam olarak teşhis edilemediği kaydedildi.

SAVCI "DELİL YOK" DEDİ

Mütalaada, sanıklardan Metin Kartal’ın telefonunun baz bilgilerinin olay yeri çevresinde sinyal verdiği ancak sanığın o bölgede çalışıyor olması nedeniyle bu durumun normal olduğu belirtildi. Diğer sanık Murat Kartal’ın telefonunun olay yeri ve çevresinde sinyal vermediği, sanıkların maktulü vurup öldürdüklerine dair her türlü şüpheden uzak, inandırıcı, kesin ve yeterli delil bulunmadığı aktarıldı.

Savcı, sanık Metin Kartal’ın üzerine atılı suçu işlediğinin sabit olmaması nedeniyle beraatine, Murat Kartal’ın ise hayatını kaybettiği anlaşıldığından davanın düşürülmesine karar verilmesini istedi.

Ayrıca olayın failinin tespiti için Başsavcılığa suç duyurusunda bulunulması talep edildi. Bunun üzerine söz alan müşteki Baybaşin ailesinin avukatı, “Esasa ilişkin ayrıntılı beyanda bulunmak ve gerekirse özel bilirkişiden rapor alarak sunmak için süre talep ediyoruz” dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme, başka suçtan tutuklu bulunan Metin Kartal hakkındaki yurt dışı yasağı şeklinde verilen adli kontrol kararının devamına hükmetti. Müşteki avukatının özel bilirkişi raporu sunacaklarını beyan etmeleri nedeniyle gelecek celseye kadar süren vererek, duruşmayı erteledi. (İHA)

[old_news_related_template title="Narcos Türkiye! Büyükçekmece kazısından sadece ceset çıkmadı..." desc="Baybaşin ailesinin fertleri, yıllar önce yeğenlerini öldüren Murat Kartal'ın cezaevinden çıktığını öğrendi. İki polis memurunu kullanarak gözaltına aldırdı. Polislerin teslim ettiği Kartal'a işkence ettikten sonra canlı canlı toprağa gömdü. İşte uyuşturucu kartellerinin cirit attığı Meksika'da toplu mezarları andıran Büyükçekmece'deki olayın kan donduran detayları... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/07/iecrop/resimid_196930451_19693045-1_16_9_1644222850.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/narcos-turkiye-buyukcekmece-kazisindan-sadece-ceset-cikmadi-6937169/"]

[old_news_related_template title="Türkiye bu cinayeti konuşmuştu! Murat Kartal toprağa verildi" desc="Büyükçekmece'de boş bir arazide cesedi bulunan Murat Kartal son yolculuğuna uğurlandı. Kartal, Maltepe'deki Gülsuyu Cem Evi'nde kılınan cenaze namazının ardından Gülsuyu mezarlığına defnedildi. Cenazede Kartal'ın annesi Döndü Kartal, oğlunun tabutunun arkasından koşarak gözyaşı döktü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/09/iecrop/cenaze21_19756684_16_9_1644417833.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/turkiye-bu-cinayeti-konusmustu-murat-kartal-topraga-verildi-6942831/"]

[old_news_related_template title="Büyükçekmece'deki kazılarda bir erkeğe ait ceset bulundu" desc="İstanbul Büyükçekmece’de polis ekiplerince Murat Kartal’ın cesedinin arandığı kazı sonuçlandı. Emniyette kurulan 15 kişilik özel ekibin, telefon sinyali ve plaka tanıma sisteminden belirlediği bölgede yürütülen kazıda, bir erkeğe ait ceset bulundu. Balçık alanda bulunan cesedin üzerinde Kartal’ın kıyafetlerinin olduğu öğrenildi. İlk belirlemede cesedin, Kartal’a ait olduğu öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/04/iecrop/kazi1_19694812_16_9_1643835628-880x495-1_16_9_1643985696.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/buyukcekmecedeki-kazilarda-bir-erkege-ait-ceset-bulundu-6932070/"]