Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Konya’da partisinin il kongresinde katıldı. Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen Kongrede konuşan Özdağ, her gün kendisine Nüfus İdaresi Genel Müdürlüklerinden kaç kişiye vatandaşlık verildiğinin bilgisinin geldiğini ifade etti.

“SADECE ANTAKYA’DA GÜNDE 200 KİŞİYE VATANDAŞLIK VERİLİYOR”

İktidarın seçim öncesinde milyonlarca kişiye vatandaşlık vererek Türk milletinin seçme ve seçilme hakkını elinden almak istediğini kaydeden Özdağ, şunları söyledi:

* “Bana her gün Nüfus İdaresi Genel Müdürlüklerinden, o gün kaç dosya tamamlandığı bilgisi geliyor. Kaç kişiye vatandaşlık verildiği bilgisi geliyor. Arkadaşlar, bir ilde sadece, hem de çok fazla Suriyelinin olmadığı bir ilde, günde 30 dosya işlem görüyor. 30 dosya ne demek biliyor musunuz? Çarpı altı.

* Hatay’da, sadece Antakya’da günde 200 kişiye vatandaşlık veriliyor. Hani diyorlar ya 220 bin kişiye verdik. Büyük bir yalan. Süleyman Soylu, bu haftanın başında yine emir verdi. Randevusuz gelenlere bile vatandaşlık verin emri verdi. Bütün amaçları seçim öncesinde milyonlarca kişiye vatandaşlık vererek Türk milletinin seçme ve seçilme hakkını ellerinden almak. Buna izin vermeyeceğiz.”

MUHALEFETE ÇAĞRI YAPTI

Muhalefet liderlerine çağrıda bulunan Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

* "Kemal Kılıçdaroğlu’na buradan tekrardan çağrıdan bulunuyorum. Meral Akşener’e buradan çağrıdan bulunuyorum. Gültekin Uysal’a çağrıda bulunuyorum. Gelin vermiş olduğumuz teklifi destekleyin veya vatandaşlık alanlar 10 yıl boyunca oy kullanamasın ki haziranda bunlar gittiği zaman bu vatandaşlıkları iptal etmek için şansımız olsun.

* Bak size bir şey daha söyleyeyim. 3 lidere sesleniyorum; eğer bizimle bu konuda iş birliği yapmazsanız, vermiş olduğumuz yasa teklifine destek olmazsanız, seçim sabahı evinden size oy vermek için çıkan seçmen sandık başına gidip Türkçe bilmeyen, yüz binlerin oy kullandığını görünce oyunu Zafer Partisi’ne verecek."