Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Yunanistan'ın 2004'ten bu yana çeşitli tarihlerde ada işgallerine devam ettiğini belirterek Zafer Partisi olarak Türk Ceza Kanunu'nun 302'nci madde 1'inci fıkrasına göre ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

HURŞİT ADASI BÜYÜKADA'DAN BEŞ KAT BÜYÜK

Özdağ, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Yunanistan'ın 2004'ten bu yana çeşitli tarihlerde ada işgallerine devam ettiğini ve buna sessiz kalındığını söyledi.



Ümit Özdağ, Yunanistan işgalindeki adalardan Hurşit Adası'nın Büyükada'dan beş, Eşek Adası'nın ise üç kat büyük olduğunu dile getirerek aralarında bunların da bulunduğu adaların "kaya parçası" olarak nitelendirilemeyeceğini ifade etti ve şunları söyledi:

YUNAN BAYRAĞI DALGALANMASINDAN ERDOĞAN SORUMLU

- AKP hükümetleri ve bu hükümetlerin başı Recep Tayyip Erdoğan Ege’de egemenliğimiz altındaki adaların Yunanistan tarafından işgaline alenen sessiz kalmıştır. Bugün bu adalarda Yunan bayrağının dalgalanmasından Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlar birinci derecede sorumludur.

İŞGALİ SİZ MÜMKÜN KILDINIZ

- ‘Bizi bağlamaz’ diyemezsiniz, sizi bağlıyor. İşgali siz mümkün kıldınız. Türk ordusunun görevini yapmasını ve işgali engellemesini siz durdurdunuz. Siyasi karar ile bu işgalleri gerçekleştirdiniz.



GÜL VE ERDOĞAN SORUMLU

- 2002 yılından beri devam eden AKP hükümetlerinde vuku bulan bu işgaller karşısında önce Başbakan ve sonra da icra sorumluluğu olan Cumhurbaşkanı sıfatıyla Recep Tayyip Erdoğan birinci dereceden, tabi Abdullah Gül de hem Cumhurbaşkanı hem Dışişleri Bakanı hem de Başbakan olarak sorumludur, birlikte yargılanmalıdırlar.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

- Hukukçu arkadaşlarımız ile yaptığımız incelemede 20 yıllık AKP iktidarında egemenliğimiz altındaki adaların aleni işgaline sessizce göz yummak, Türk Ceza Kanunu’nun dördüncü bölümünde yer alan ‘Devletin güvenliğine karşı suçlar’ kapsamında değerlendiriliyor. Bu kapsamda Zafer Partisi olarak, adalarımızın sorumsuzca işgaline göz yummak, Türk Ceza Kanunu’nun 302’nci madde birinci fırkasına göre devlet topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymaya veya devletin bağımsızlığını zayıflatmaya, birliğini bozmaya, devletin egemenliği altındaki topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik bir fiil olarak veya kısaca devletin birliğine ve ülke bütünlüğünü bozmak kapsamında değerlendirilerek, suç duyurusunda bulunmaya karar verilmiştir.

[old_news_related_template title="İktidar 8 yıl sonra işgali itiraf etti" desc="Yunanistan Ege’de Türkiye’ye ait 20 ada ve 2 kayalığı işgal etti. AKP bugüne kadar sustu. Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün ‘işgal’ dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/05/iecrop/5_16_9_1662339937.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/iktidar-8-yil-sonra-isgali-itiraf-etti-7346879/"]