Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ünsal Ban hakkında, boşanma aşamasındaki eşi AKP Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'na ait kişisel verileri Sedat Peker’e gönderdiği iddiasıyla soruşturma başlattı.

Yurt dışına kaçmaya çalıştığı sırada, 29 Ağustos'ta, Muğla'nın Milas ilçesinde yakalanarak gözaltına alınan Ban, kara yoluyla Ankara'ya getirildi.

Soruşturmayla ilgili Ankara’da yapılan operasyonda ise Ban’ın şoförü Ahmet K. ile onun eşi Neslihan K. ve baldızı Zeynep Naz H. gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği'ndeki işlemleri tamamlanan Ban ve diğer şüpheliler, Ankara Adliyesi'ne sevk edildi.

Şüphelilerin soruşturmayı yürüten savcılıkta ifade işlemleri sürüyor. (DHA)

[old_news_related_template title="Ünsal Ban yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı" desc="AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun eşi, eski THK Üniversitesi rektörü Ünsal Ban, yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/29/iecrop/dugun_16_9_1661770522.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/son-dakika-unsal-ban-yurt-disina-kacmaya-calisirken-yakalandi-7335084/"]

 

[old_news_related_template title="Yunanistan'a kaçarken yakalanan Ünsal Ban'ın vizeyi nasıl aldığı ortaya çıktı" desc="Yunanistan'a kaçma hazırlığındayken, Muğla Milas'ta yakalanan ve Ankara'ya getirilen eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban'ın ülkeden ev satın aldığı, bu yolla golden vize sahibi olduğu ortaya çıktı. Ban'ın çocukları için de 3 hafta önce golden vize aldığı tespit edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/30/iecrop/unsal-ban_16_9_1661867512.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/yunanistana-kacarken-yakalanan-unsal-banin-vizeyi-nasil-aldigi-ortaya-cikti-7337419/"]