Meteoroloji'nin uyardığı yağışlı hava dalgası dün gece saatlerinde yurda giriş yaptı. Kıyı kesimlerde yoğun sağanak yağmur görülürken iç kesimler için kar yağışı uyarısı yapıldı. İstanbul'da bugün yer yer karla karışık yağmur görülecek, deniz seviyesine yakın ilçelerde ise sağanak yağmur sürecek. Yağışların cuma günü etkisini kaybetmesi bekleniyor.



KAR YAĞIŞI BALKANLAR'DAN GİRİŞ YAPTI

Balkanlardan yurda giriş yapan kar yağışı, Edirne'nin Bulgaristan'a yakın olan rakımı yüksek köylerini kısa sürede beyaza bürüdü.



Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde rakımı yüksek köylerde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, etkisini artırarak devam ediyor. Hava sıcaklığının 0 derece ölçüldüğü Hamzabeyli köyünde kar yağışı sebebiyle kısa sürede her yer beyaz örtüyle kaplandı.

Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunun trafiğe kapanmaması için karayolları ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Kar yağışının gün boyu aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.

BİRÇOK ŞEHİRDE ETKİSİNİ GÖSTERECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu (Kars, Ardahan, Iğdır ve Van dışında), Güneydoğu Anadolu ile Samsun, Amasya, Tokat, Bayburt ve Çorum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



Ege ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz (Sinop dışında) ile Nevşehir, Niğde, Mersin, Adana ve Osmaniye çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

[old_news_related_template title="İstanbul ve birçok il için fırtına ve yağış uyarısı" desc="İstanbul bu akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Kuvvetli rüzgar ve yağmurun etkisini hafta ortasına kadar sürdüreceği tahmin ediliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/07/iecrop/istanbul-depophoto_16_9_1574954399_16_9_1644227566.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/istanbul-icin-firtina-ve-yagis-uyarisi-6937584/"]