Cem YILDIRIM/ANKARA

Altılı Masa’nın ortağı, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal "Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimler yaklaştıkça kendisini kurtarmak için parlamenter sisteme dönmeyi düşünüyor, ortağı MHP'nin bundan haberi var mı bilmiyorum ama bu konuda çalışma başlattı" dedi.

Uysal, Antalya’nın Manavgat ilçesinde parti teşkilatını ziyaret etti ve şunları söyledi:

PARLAMENTER SİSTEM: Seçimler yaklaştıkça kendisini kurtarmak için bu sistemin kilit noktası olarak dizayn edilmiş yüzde 50+1 dengesini bile feda ederek, parlamenter sisteme dönmeyi Sayın Erdoğan’ın isteyeceği kanaatindeyim.

Ortağı MHP’nin bundan haberi var mı bilmiyorum ama seçim öncesi bir numara daha deneyerek bu çalışmayı başlattılar. Onların derdi, suçüstü yakalanmış halleri dolayısıyla yargıdan kaçmak için ellerinden geleni yapmak ve hayatiyetlerini uzatmaktır.

MEKSİKA SINIRI: Ülkenin yetişmiş insan gücünü ‘Giderlerse gitsinler’ diyerek ötekileştiren bir AKP’ye ve Türkiye’yi Avrupa’nın mülteci merkezi haline getiren bu anlayışı itiraz ediyoruz.

Türkiye bir tertiple karşı karşıya. Adeta Meksika sınırı gibi bir sınır çizildimiş, iktidar cenahında kalan herkesin her türlü hakka sahip olduğu bir Türkiye yaratılmak isteniyor.

ERDOĞAN YENİLDİ: Sayın Erdoğan Türk milletine, cumhuriyete, demokrasiye yenilmiştir. İktidara yakın şirketlerin anketlerinde bile ’Asla Erdoğan’a oy vermem’ diyen seçmen kitlesi en az yüzde 55’tir.

Bu ülkeyi birbiriyle kavga eden bir yer haline getirdiler. İktidar, dün ‘Terörist’ dedikleri ile bugün bir araya geliyor. 20 yılda ülkeyi ne hale getirdikleri ortada. Kimse merak etmesin, Altılı Masa'nın ortaya koyacağı Cumhurbaşkanı adayı, büyük bir destekle seçimi kazanacaktır.

[old_news_related_template title="Gültekin Uysal'dan Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili soruya yanıt" desc="Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanabileceğini düşünüyor musunuz” sorusuna; “Düşünüyorum, kazanabileceğini düşünüyorum. Ortak bir iradeyle ortak bir Cumhurbaşkanı adayının ifade ettiğim bir paket programla beraber ortaya konulduğu takdirde toplumsal mobilizasyonun sağlanabileceği kanaatindeyim” yanıtını verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/15/iecrop/uysal-2_16_9_1668531289.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/uysaldan-kilicdaroglunun-kazanabilecegini-dusunuyor-musunuz-sorusuna-yanit-7481657/"]